VI Opinie: wie is de gedroomde opvolger van Zinedine Zidane?

Reacties

Een van de meest begeerde trainersfuncties is donderdag vrijgekomen door het plotselinge afscheid van Zinedine Zidane als coach van Real Madrid. Hoe nu verder in Estadio Santiago Bernabéu? In VI Opinie zijn we benieuwd naar jouw mening.

VI Opinie: wie is de gedroomde opvolger van Zinedine Zidane?

Direct na de persconferentie van Zidane donderdag vroeg in de middag zijn de lijstjes met mogelijke opvolgers al gemaakt. Het is aan president Florentino Pérez om een nieuwe trainer te zoeken nadat hij donderdagochtend te horen heeft gekregen dat de Fransman het na zijn derde Champions League-winst op rij mooi vindt geweest. Dit zijn de trainers die genoemd worden:

Mauricio Pochettino
De Argentijn is vanzelfsprekend een van de topkandidaten door de indrukwekkende opmars van Tottenham Hotspur onder zijn leiding. Door zijn verleden als speler en trainer bij Espanyol gaf Pochettino eerder al aan nooit trainer van Barcelona te willen worden, waarmee de deur direct op een kier werd gezet voor Real Madrid. Pochettino kent La Liga uitstekend en wordt geroemd om zijn aanvallende speelstijl. Een belangrijk gegeven: de coach van Spurs zette vorige week zijn handtekening onder een nieuw vijfjarig contract. Dat zou betekenen dat Real een flinke afkoopsom moet neertellen, al spreken sommige media van een clausule in het contract als een club als Real aan de deur klopt. Pérez deed eerder bij de transfers van Luka Modric en Gareth Bale al zaken met de Londenaren.

Massimiliano Allegri
Behaalde een paar weken geleden zijn vierde dubbel met Juventus in vier jaar tijd en maakte in de voorbije twee Champions League-seizoenen bovendien indruk met De Oude Dame. Twee keer was Real echter te sterk, in de eindstrijd en in de kwartfinale. Kiezen voor de 51-jarige Italiaan is een keuze voor zekerheid door zijn ervaring bij als trainer van een absolute topclub. Allegri werd onlangs ook al genoemd als optie voor Arsenal, maar maakte na het vieren van de titel wel duidelijk van plan te zijn in Turijn te blijven: 'Als ze me niet ontslaan, denk ik dat bij Juventus blijf.' Een kans bij Real Madrid is echter van een totaal andere orde.

Arsène Wenger
Gedurende de 22-jarige periode van de Fransman als manager van Arsenal was er al eens belangstelling vanuit Madrid. Tegenover BeinSports heeft Wenger al eens aangegeven Real al twee of drie keer te hebben afgewezen. Ten opzichte van veel andere kandidaten is er bij de 68-jarige tacticus het voordeel dat de deal relatief makkelijk te bewerkstelligen is, omdat de coach na zijn vertrek uit Noord-Londen zonder club zit.

Maurizio Sarri/Antonio Conte
De toekomst van de Italianen hangt met elkaar samen. Maurizio Sarri wordt genoemd als topkandidaat bij Chelsea, waar de baanzekerheid van Antonio Conte zeer laag is. Sarri is een garantie op aantrekkelijk combinatievoetbal, zo heeft hij zeker in zijn drie seizoenen bij Napoli wel bewezen. Mocht Conte ontslagen worden met Chelsea, dan komt er voor Pérez een echte prijzenpakker beschikbaar. Het minpunt is zijn drang naar defensieve zekerheid.

Jürgen Klopp
Zorgt na een qua resultaten moeizame start op Anfield voor sensatie bij Liverpool. Klopp heeft bij The Reds een spectaculaire aanvalslinie samengesteld met Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané en bij Real Madrid is het ook tijd voor vernieuwing bij de drie-eenheid voorin, nu Gareth Bale als reserve aast op een vertrek uit Estadio Santiago Bernabéu. Klopp is slechts een outsider in de Spaanse media door zijn langetermijnproject bij Liverpool, waar hij het technische beleid volledig naar zijn hand heeft kunnen zetten en de beste tijd nog lijkt te komen. De verloren Champions League-finale tegen Real Madrid (3-1) van afgelopen zaterdag was nog maar het begin, zo is de verwachting in Liverpool, waar met Fabinho alweer een nieuwe aankoop is neergestreken.

Guti
De grootste gok die Pérez kan nemen. Sinds het seizoen 2013/14 doet Guti al ervaring op bij Real Madrid als coach van jeugdelftallen en met Real Madrid Onder-19 maakte hij onder andere indruk in de UEFA Youth League. De voormalige spelmaker gaf onlangs aan klaar te zijn voor een stap hogerop. Het is zeer waarschijnlijk dat de clubleiding de 41-jarige Madrileen het liefst eerst elders ervaring op ziet doen.

Joachim Löw
Wanneer maakt de bondscoach van Duitsland de overstap naar het clubvoetbal? Löw staat open voor die stap, maar verlengde onlangs wel zijn contract als bondscoach. Bovendien is door het WK met Die Mannschaft de planning met het oog op komend seizoen zeker niet ideaal.

De favorieten bevinden zich allemaal in het gezelschap van acht hierboven. Wie van de kandidaten zou jij de voorkeur geven of moet Pérez juist voor een verrassing gaan? Praat mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.