Zidane kiest zeer verrassend voor vertrek bij Real Madrid

Reacties

Bij een speciale persconferentie heeft Zinedine Zidane donderdagmiddag duidelijkheid gegeven over zijn toekomst. De Fransman stopt bij Real Madrid na zijn tweede volledige seizoen als hoofdcoach.

Zidane kiest zeer verrassend voor vertrek bij Real Madrid

Met Zidane aan de leiding was de dominantie van Real Madrid in Europa enorm. De 45-jarige Fransman won zaterdag in Kiev ten koste van Liverpool voor de derde keer op rij de Champions League als coach van De Koninklijke. Bij het winnen van La Décima (De Tiende) in 2014 was Zizou de assistent van Carlo Ancelotti.

Zidane, die nog een contract had tot medio 2020, kreeg begin 2016 zelf de leiding over de hoofdmacht van de Madrilenen. Hij volgde Rafael Benítez op en sloot dat seizoen af met Champions League-winst. Een seizoen later volgde naast de eindzege in het miljardenbal ook nog de landstitel. In het voorbije voetbaljaar haakte Real Madrid in La Liga al snel af bij Barcelona, dat kampioen werd met een voorsprong van zeventien punten op de aartsrivaal.

In het bijzijn van president Florentino Pérez maakte Zidane tijdens de persbijeenkomst zijn beslissing bekend, waarbij duidelijk werd dat het echt de keuze van de coach zelf is. 'Dit is het juiste moment voor iedereen. Het lijkt misschien gek, maar dit is het beste. Voor de spelers, de club en voor mij. Dit team moet blijven winnen. Er is verandering nodig na drie jaar, een nieuwe stem en een nieuwe manier van werken.'

Pérez bedankte Zidane voor zijn uitmuntende werk: 'Ik wil hem bedanken voor zijn toewijding, zijn liefde voor Real Madrid en alles wat hij voor de club gedaan heeft. Dit is geen afscheid, dit is een tot ziens. Als hij een rustperiode nodig heeft, dan verdient hij dat.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.