VI Opinie: welke spits moet Oranje naar het WK schieten?

Reacties

In de Oranje-jacht op een WK-ticket draait het om doelpunten, veel doelpunten. Het doelsaldo kan een cruciale rol gaan spelen, waarbij in de meest waarschijnlijke scenario's Nederland ten opzichte van Zweden het nodige moet goedmaken. Wie is daarvoor de beste spits?

VI Opinie: welke spits moet Oranje naar het WK schieten?

Dick Advocaat speelt met zijn voorlopige Oranje-selectie daarop in. Van de 35 plaatsen heeft de bondscoach er vijf gereserveerd voor een centrumspits. Zij waren goed voor in totaal honderd doelpunten in het Nederlands elftal, waarvan Klaas-Jan Huntelaar (42) en Robin van Persie (50) het leeuwendeel voor hun rekening namen. 'Het is nog maar een voorlopige lijst: we moeten natuurlijk rekening houden met hoe de spelers er straks voor staan', reageerde Advocaat na het bekendmaken van de voorselectie. 'Huntelaar heeft de laatste weken goed gespeeld.'

Moet Advocaat zijn heil zoeken in een van deze twee ervaren krachten of juist gaan voor de jongere garde met Bas Dost, Vincent Janssen en Jürgen Locadia? We zijn benieuwd naar jouw mening over de spitspositie. Wie moet tegen Wit-Rusland en Zweden de spits worden van Oranje? Log in op je VI-account en praat mee!

'Huntelaar hoort in de basis van Oranje thuis'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.