VI Live: spectaculair avondje NAC, zeges Schalke en PSG

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: spectaculair avondje NAC, zeges Schalke en PSG

Hiermee is de VI Live voor vrijdagavond ten einde.

22.29 uur: EINDSTAND OLYMPIQUE NICE - PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
PSG houdt stand en lijkt in een zetel op de titel in Frankrijk af te koersen.

22.19 uur: EINDSTAND SCHALKE 04 – HERTHA BSC 2-0
Schalke 04 klimt naar de tweede plaats in de Bundesliga dankzij een 2-0 zege op Hertha BSC, dat door de vierde nederlaag op rij Europees voetbal uit zicht ziet verdwijnen. Klaas-Jan Huntelaar levert zijn bijdrage aan het succes met zijn elfde treffer van het seizoen.

21.56 uur: EINDSTAND NAC - FC UTRECHT 2-2
Wat een slotfase! Drie goals in de laatste vijf minuten, maar daar blijft het wel bij. Beide ploegen schieten weinig op met een punt.

21.55 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
FC Dordrecht – Helmond Sport 1-0
FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 4-0
Excelsior – FC Volendam 2-1
Almere City FC – MVV Maastricht 1-0
Fortuna Sittard – Jong PSV 2-1

21.52 uur: GOAL NAC - FC UTRECHT 2-2
Wat gebeurt hier allemaal!? Het is alweer 2-2. Cedric van der Gun ziet de bal voor zijn voeten vallen en prikt raak. Het is gekkenhuis in Breda, maar het is wel weer gelijk.

21.51 uur: GOAL NAC - FC UTRECHT 2-1
Een kopbal van Rydell Poepon betekent de 2-1. De fout is evenwel van doelman Robbin Ruiter die de bal door zijn handen laat glippen. NAC staat weer op voorsprong!

21.50 uur: GOAL OLYMPIQUE NICE - PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
Niet Zlatan Ibrahimovic, maar Edinson Cavani zet PSG op voorsprong. Altijd handig dus, als je over meerdere topspelers beschikt. Al lijkt het uit de herhaling een eigen goal van Timothée Kolodziejczak te zijn. Hoe dan ook PSG staat op voorsprong.

21.49 uur: GOAL NAC - FC UTRECHT 1-1
Tegen de verhouding in, maar het is 1-1. Een beproefd recept werkt voor FC Utrecht. Tommy Oar draait een vrije trap in en Dave Bulthuis verlengt tot de gelijkmaker. NAC had het al veel eerder moeten belissen.

21.32 uur: GOAL SCHALKE 04 – HERTHA BSC 2-0
Minder dan een minuut uit de kleedkamer vergroot Klaas-Jan Huntelaar de marge. Op aangeven van Chinedu Obasi tekent de Oranje-international voor de 2-0 voor Schalke 04.

21.28 uur: NAC - FC UTRECHT
Jacob Mulenga moet FC Utrecht zien te redden. De Zambiaanse aanvaller vervangt Juan Agudelo en maakt daarmee zijn rentree na een maandenlange afwezigheid. De spits kwam voor het laatst in actie op 9 november.

21.23 uur: RUSTSTAND OLYMPIQUE NICE - PARIS SAINT-GERMAIN 0-0
Nog geen goals in Nice. PSG zal in de tweede helft aan de bak moeten om niet tegen puntenverlies aan te lopen.

21.20 uur: GOAL NAC - FC UTRECHT 1-0
Danny Verbeek zet NAC op voorsprong! Hij knalt de bal in de korte hoek. Bij zijn schot in de kruising ziet de verdediging van FC Utrecht er belabberd uit. De manier van afronden is wel zeer fraai.

21.16 uur: NAC - FC UTRECHT
Even opwinding in Breda. Rydell Poepon tikt een rebound binnen nadat doelman Robbin Ruiter moet lossen bij een schot van Jordy Buijs. Gelukkig voor Ruiter staat Poepon buitenspel op het moment dat hij binnentikt. Nog steeds geen reglementaire goals dus.

21.16 uur: RUSTSTAND SCHALKE 04 – HERTHA BSC 1-0
Hertha BSC heeft beslist zijn kansen, maar Schalke 04 gaat beter om met de mogelijkheden. Met dank aan Chinedu Obasi zoekt de thuisploeg na 45 minuten dan ook met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

20.52 uur: RUSTSTAND NAC - FC UTRECHT 0-0
We worden niet verwend in Breda. En als NAC dan een grote kans krijgt, kopt Rydell Poepon de bal precies in de handen van Utrecht-goalie Robbin Ruiter. Het goede voorbereidende werk is van Elson Hooi. Zo hebben beide ploegen een goede kopkans gehad, maar is het nog altijd pover. En 0-0.

20.44 uur: GOAL SCHALKE 04 - HERTHA BSC 1-0
Ruim een kwartier onderweg in Gelsenkirchen en Schalke 04 staat op voorsprong. Chinedu Obasi doet na een solo wat Adrian Ramos aan andere kant nalaat: hij scoort.

20.38 uur: AFTRAP OLYMPIQUE NICE - PARIS SAINT-GERMAIN
En we hopen natuurlijk ook wéér op vuurwerk van niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic. De Zweed start bij de soevereine koploper van Frankrijk in de basis. Gregory van der Wiel speelt niet bij PSG. Hij kampt nog altijd met de naweeën van een knieblessure. Trainer Laurent Blanc had midweeks al aangegeven dat Van der Wiel pas op vrijdag zelf getest zou worden. Ibrahimovic treft wel een andere oud-Ajacied, aangezien bij Nice Dario Cvitanisch de spits is. Luigi Bruins zit niet bij de selectie.

20.30 uur: AFTRAP SCHALKE 04 - HERTHA BSC
Ook in Duitsland is inmiddels begonnen. Zoals gewoonlijk staat aanvoerder Klaas-Jan Huntelaar bij de thuisploeg in de basis. Het is de vraag of de Oranje-international zijn landgenoot Jos Luhukay, trainer van de club uit Berlijn, het leven zuur kan maken.

20.13 uur: NAC - FC UTRECHT
Daar was bijna het openingsdoelpunt. Juan Agudelo kopt net naast namens Utrecht. Overigens ontsnapte NAC-verdediger Henrico Drost in de eerste minuut, wellicht was hij wat ontdaan van het vuurwerk, aan een gele kaart (en misschien wel rood). Enkele centimeters buiten het zestienmetergebied werkte hij Steve De Ridder naar de grond. Opmerkelijk genoeg reageerde arbiter Dennis Higler niet.

20.07 uur: AFTRAP NAC -FC UTRECHT
Met enige vertraging zijn we dan toch begonnen. De thuisploeg hoopt stiekem nog op een ticket voor de play-offs om de Europa League, terwijl FC Utrecht onderin wil wegkomen. Bij Utrecht zit de van lang blessureleed teruggekeerde Jacob Mulenga op de bank.
De opstellingen:
NAC
: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Buijs, Bodor; Swerts, Kwakman, Matic; Verbeek, Poepon, Hooi.
FC Utrecht
: Ruiter; Van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis; Toornstra, Mårtensson, Van der Gun; Oar, Agudelo, De Ridder.

20.00 uur: NAC - FC UTRECHT
We zijn nog niet onderweg in Breda! Het feestteam had in Breda voor een oorverdovend vuurwerk gezorgd om de ploeg te steunen. Een stevige brandplek op het veld wordt daarom maar voor lief genomen. Een paar bakken extra aarde moet worden gebruikt om de gaten in de mat te dichten. Arbiter Dennis Higler wacht daarom met het startsignaal.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.