VI Discussie: moet Koeman met Oranje de WK-tactiek van Van Gaal oppakken?

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman beleefde met het Nederlands elftal een bijzonder teleurstellende eindronde van de Nations League. Is het tijd voor Koeman om het speelsysteem te heroverwegen op weg naar de belangrijke EK-kwalificatieduels in september?

VI Discussie: moet Koeman met Oranje de WK-tactiek van Van Gaal oppakken?
© Pro Shots

Na de nederlagen tegen Kroatië (2-4 na verlenging) en Italië (2-3) is het de vraag hoe het nu verder moet met Oranje, dat in september in de EK-kwalificatie moet aantreden tegen Griekenland (thuis) en Ierland (uit). Virgil van Dijk stelde al dat er 'een beetje reden is tot paniek'.

Koeman ergerde zich met name na de verliespartij tegen Italië aan het gebrek aan bereidheid binnen zijn elftal. De bondscoach sleutelde in aanloop naar de Final Four aan zijn formatie en creëerde in de Nations League-eindronde onder andere een nieuwe 'John Stones-rol' voor Lutsharel Geertruida en daardoor ook voor rechtsback Denzel Dumfries.

Voormalig international en oud-assistent bondscoach Willem van Hanegem stelde dat de nederlagen niet zozeer met de tactiek hadden te maken, maar vooral met de instelling van de Oranje-spelers. Ook Martijn Krabbendam, VI's Oranje-watcher, is geen voorstander van een systeemwissel.

We zijn benieuwd naar de mening van de VI-lezer. Moet Koeman het 5-3-2 systeem, dat Van Gaal onder andere hanteerde op het WK in Qatar, weer uit de kast halen? Breng je stem uit in de poll en discussieer mee in de comments.

Moet Koeman met Oranje weer switchen naar 5-3-2?
  • 43% Ja (680 stemmen)
  • 57% Nee (904 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.