VfL Wolfsburg neemt Kruse in bescherming

Reacties

Ondanks een nieuwe onthulling blijft Max Kruse voorlopig bij VfL Wolfsburg verschoond van strafmaatregelen. Trainer Dieter Hecking verwacht de omstreden aanvaller dinsdag op de training.

VfL Wolfsburg neemt Kruse in bescherming

Kruse (28) keerde maandag terug naar Wolfsburg nadat hij uit de Duitse selectie was gezet vanwege zijn 'onacceptabele' gedrag buiten de lijnen. Volgens bondscoach Joachim Löw had hij zich niet gehouden aan de normen en waarden die passen bij het leven van een international.

Gespeculeerd werd dat hij ook zijn toekomst bij VfL Wolfsburg met zijn escapades op het spel had gezet. Zijn club had hem vorige week al op het matje geroepen naar aanleiding van zijn onprofessionele gedrag. Kruse beloofde beterschap, maar maandag volgde er een nieuw hoofdstuk. Een seksvideo van hem dook op.

Maar volgens trainer Dieter Hecking hoeft Kruse voorlopig niet te vrezen voor maatregelen van zijn club. 'Vanaf morgen traint hij weer met de groep', aldus de coach. Dinsdag was de aanvaller nog te vinden in het krachthonk waar hij een eigen programma afwerkte. Dat was een voorzorgsmaatregel. Kruse werd bewust in de luwte gehouden.

Een ontslag van Kruse is volgens Hecking na het volgende incident (nog) niet aan de orde. 'Daar ga ik op dit moment niet vanuit. Het is ook belangrijk om zijn kant van het verhaal te horen.'

Ook technisch directeur Klaus Allofs was terughoudend over de mogelijke consequenties voor Kruse. 'We hebben ons gisteren en ook vandaag uitgebreid beziggehouden met dit onderwerp. En daar is niets nieuws bij gekomen. We zullen ons nog beraden hoe wij ermee om zullen gaan. We willen een verantwoord besluit nemen wat de club betreft, maar willen de persoonlijke situatie van de speler daarbij ook betrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.