VfL Bochum wil Letsch naar de Bundesliga halen

Reacties

Thomas Letsch staat in de serieuze belangstelling van VfL Bochum. Bij de Bundesliga-club moet hij de opvolger worden van de vorige week ontslagen Thomas Reis. BILD beweert dat Bochum de 'Wunsch-trainer' heeft gevonden.

VfL Bochum wil Letsch naar de Bundesliga halen
© Pro Shots

Bochum behaalde onder interim-trainer Heiko Butscher afgelopen weekend het eerste punt van het seizoen door met 1-1 gelijk te spelen tegen 1.FC Köln. Het boulevardblad is zeker van zijn zaak en zegt te weten dat de aanstelling van de nieuwe trainer in aantocht is. BILD beweert dat Letsch en Bochum al een akkoord hebben bereikt en dat Bochum momenteel met Vitesse onderhandelt over een afkoopsom. Het contract van de Duitse oefenmeester in Arnhem loopt tot medio 2023 en er zal dus betaald moeten worden door de Duitsers.

De belangstelling uit de Bundesliga komt op een apart moment. Letsch slaagt er dit seizoen niet in zijn jonge en vernieuwde selectie aan de praat te krijgen. Afgelopen zaterdag nog was hij opnieuw zeer kritisch over zijn ploeg die met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Volendam.

Letsch kende bij Vitesse een uitstekend eerste seizoen met het behalen van de bekerfinale en de vierde plek in de Eredivisie. In de Europese wedstrijden van vorig seizoen maakte Letsch met Vitesse indruk tegen gerenommeerde tegenstanders, in de competitie was het bijzonder magertjes. Uiteindelijk miste Vitesse een nieuw Europees avontuur na een nederlaag tegen AZ in de play-offs.

Het systeem dat Letsch graag speelt, met drie centrale verdedigers en twee wingbacks, is onderwerp van kritiek in Arnhem. De verrassing van het eerste seizoen is er duidelijk af en de offensieve bedoelingen van de ploeg komen er nauwelijks uit. Daarnaast is het dit seizoen ook verdedigend onder de maat.

Letsch liet eind vorig seizoen, toen het vertrek van enkele sleutelspelers aanstaande was, al eens weten zichzelf niet te zien als een opbouwtrainer. Met name het feit dat hij aan zijn derde jaar bezig is, speelt daarbij een rol. Afgelopen zomer beweerden Duitse en Belgische media dat hij een serieuze kandidaat-trainer zou zijn voor Schalke 04 en Standard Luik, maar van concrete interesse kwam het niet.

De belangstelling van Bochum zou wel eens op een goed moment kunnen komen. Werken in de Bundesliga is voor Letsch uiteraard een kans, hoewel de uitdaging Bochum voor de Bundesliga te behouden groot is. Daarnaast neemt de kritiek – als gevolg van de positie op de ranglijst – toe. Struikelblok lijkt vooralsnog de afkoopsom. Het is niet bekend welk bedrag de Arnhemmers precies willen hebben voor de oefenmeester en of ze überhaupt bereid zijn hem te laten gaan.

Vitesse wenst nog geen commentaar te geven op de situatie rond Letsch.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
FC Augsburg
34
9
7
18
42-63
-21
34
16
VfB Stuttgart
34
7
12
15
45-57
-12
33
17
Schalke 04
34
7
10
17
35-71
-36
31
18
Hertha BSC
34
7
8
19
42-69
-27
29
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.