VfL Bochum bevestigt 'verrassend' ontslag Verbeek

Reacties

Gertjan Verbeek is ontslagen bij VfL Bochum. De club heeft de berichtgeving van de Duitse boulevardkrant BILD bevestigd. De 54-jarige trainer had nog een contract tot medio 2018 bij de club uit de Tweede Bundesliga.

VfL Bochum bevestigt 'verrassend' ontslag Verbeek

Verbeek begon enkele weken geleden aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar zorgde bij de start daarvan meteen voor ophef. Maandagavond werd de voormalig trainer van SC Heerenveen, Heracles Almelo, Feyenoord en AZ volgens Duitse media al de wacht aan gezegd.

Daarmee komt voor Verbeek een vroegtijdig einde aan zijn tweede dienstverband in Duitsland. In het seizoen 2013/14 was zijn verblijf bij 1. FC Nürnberg geen succes. In december 2014 tekende de Deventenaar bij Bochum, dat zijn contract begin 2016 met twee jaar verlengde.

De doelstelling om te promoveren naar de Bundesliga heeft Verbeek niet kunnen realiseren. Na de verdienstelijke vijfde plaats in het seizoen 2015/16, eindigde Bochum afgelopen seizoen als negende op ruime afstand van de plekken die toegang geven tot promotie.

Het moment van het ontslag van Verbeek noemt sportief directeur Christian Hochstätter verrassend. 'Het vakmanschap van Gertjan Verbeek staat buiten kijf, toch zijn we na intensieve gesprekken met de raad van toezicht en het bestuur tot het besluit gekomen met een andere trainer verder te gaan.'

Hochstätter noemt een groot verschil van inzicht over de te volgen koers als reden voor het plotselinge ontslag van Verbeek, die dinsdag een laatste gesprek voerde met de clubleiding. Bochum heeft zijn opvolger naar verluidt al klaarstaan: de 37-jarige Ismail Atalan van derdeklasser Sportfreunde Lotte. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.