Veteranen Toni en Pazzini houden hoop Verona levend

Hellas Verona heeft een belangrijke zege geboekt op stadgenoot Chievo Verona: 3-1. Luca Toni en Giampaolo Pazzini maakten het verschil voor de club van invaller Urby Emanuelson.

Samen maakten Toni en Pazzini voor twintig verschillende clubs 382 competitiedoelpunten. In de strijd tegen degradatie rust de hoop van Verona dan ook vooral op hun schouders.

Pazzini en met name Toni maakten de verwachtingen zaterdagavond waar. De 38-jarige spits was vooral in de eerste helft een plaag voor de Chievo-defensie. Hij won bijna al zijn duels en gebruikte in de 29ste minuut zijn ervaring door een strafschop te versieren in een duel met Bostjan Cesar. Toni benutte het buitenkansje vervolgens in twee instanties zelf: 1-0. Vlak na rust maakte Pazzini er met een van richting veranderd schot 2-0 van.

Daarmee leek de Derby della Scala beslist, maar Chievo kwam in de 71ste minuut terug tot 2-1. Clubicoon Sergio Pellissier, met 36 jaar ook bepaald geen groentje, scoorde vanaf de penaltystip. Voor het veroorzaken van de strafschop had Vangelis Moras zijn tweede gele kaart gekregen. Zo waren de problemen ineens levensgroot voor Verona, maar even later kwam ook Chievo met tien man te staan. Nicolas Spolli kreeg namelijk zijn tweede gele kaart voor een tackle op de even eerder ingevallen Emanuelson. Met tien tegen tien lukte het Chievo niet om een gelijkmaker te forceren. Sterker nog: het was Verona dat de 3-1 maakte. Artur Ionita veegde de bal in de 95ste minuut vanaf twintig meter in de bovenhoek.

Door de zege, pas de tweede van dit seizoen, komt Verona op achttien punten. De Gialloblù staan nu nog maar één punt achter op nummer negentien Frosinone, maar het gat met de veilige zeventiende plaats is nog altijd fors: zeven punten. Chievo staat met 31 punten veilig in de middenmoot.