Veteraan Maccarone kwelgeest AC Milan

Reacties

AC Milan is er op bezoek bij Empoli niet in geslaagd zijn opmars voort te zetten. Na twee zeges op rij moest de club van bankzitter Nigel de Jong zich tegen de Azzurri tevreden stellen met een punt: 2-2.

Veteraan Maccarone kwelgeest AC Milan

Milan kende in Toscane een uitstekend begin van de wedstrijd. Carlos Bacca (foto) schoot de Rossoneri in de achtste minuut op voorsprong en onderstreepte daarmee zijn uitstekende vorm. De Colombiaan maakte in de laatste acht duels zes doelpunten voor Milan en benadert daarmee de vorm die hij de afgelopen seizoenen bij Sevilla etaleerde.

Empoli, dat zeer verrassend meedoet in de subtop van de Serie A, liet zich echter niet kisten door de topclub. Piotr Zielinski tekende in de 32ste minuut voor de 1-1 na een wonderschone pass van Ricky Saponara, die anderhalf jaar geleden bij Empoli belandde nadat hij bij Milan te licht was bevonden. Inmiddels wordt hij gelinkt aan een transfer naar Napoli en Juventus.

Direct na rust nam Milan weer de leiding via Giacomo Bonaventura, die afrondde na een fortuinlijke assist van M'Baye Niang. Empoli toonde zich opnieuw veerkrachtig en kwam in de 61ste minuut weer op gelijke hoogte via Massimo Maccarone. Het was al het negende seizoensdoelpunt voor de 36-jarige veteraan, die sluw aan de buitenspelval ontsnapte.

Met het inbrengen van Mario Balotelli ging Milan in de laatste twintig minuten op jacht naar de leiding, maar hij onderscheidde zich slechts met een geniepige overtreding die hem op een gele kaart kwam te staan. Milan staat zesde met 33 punten en het gat met de topdrie bedraagt zeven punten, terwijl die clubs allemaal ook een duel minder speelden. Empoli staat met 32 punten achtste.

Frosinone - Atalanta Bergamo 0-0
Atalanta Bergamo heeft met Marten de Roon als basisspeler een aanval van het tegen degradatie knokkende Frosinone afgeslagen. Atalanta was de betere partij en ondernam acrobatische doelpogingen via Jasmin Kurtic en Gaetano Monachello, maar hun omhalen verdwenen respectievelijk net naast en in de handen van doelman Nicola Leali. Frosinone (zestien punten) staat voorlaatste. Atalanta (26 punten) is de nummer twaalf van de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.