Verzacht Messi alle pijn?

Reacties

Vier finales, vier keer verloren. Het is niet moeilijk te raden met welk doel Lionel Messi zaterdag aan dit WK begint. Alle pijn die zijn loopbaan in de Argentijnse ploeg heeft opgeleverd, kan met één glorieuze veldtocht voorgoed worden uitgewist. Tegelijk is het voor de dertigjarige legende wel zijn laatste kans om zich ook in Argentinië onsterfelijk te maken.

Verzacht Messi alle pijn?

Nooit eerder had de wereld Messi zo zien breken als op die avond in juni 2016. Toen hij de Chilenen hoorde exploderen van vreugde, realiseerde hij zich dat hij na de finales om de Copa América (2007, 2015) en de wereldtitel (2014) ook de eindstrijd om de Copa América Centenario had verloren, mede dankzij zijn eigen gemiste strafschop in de penaltyreeks. Hij boog het hoofd, ging door zijn knieën en huilde en huilde.

Inmiddels staat hij weer kaarsrecht overeind. Is de aankondiging van een vroegtijdig einde van zijn carrière in La Celeste nog slechts een vage herinnering. Messi haalde dit seizoen bij Barcelona weer een niveau dat alleen hij kan bereiken en is bovendien speciaal klaargestoomd voor de komende weken, voor de grootste strijd van zijn leven. Krijgt Diego Maradona binnenkort gezelschap op zijn Argentijnse troon?

Benieuwd naar het antwoord? Lees het in onze 148 pagina’s dikke WK-special voor slechts €7,99! Boordevol reportages, foto's en statistieken. Zo zit je mooi eerste rang tijdens het WK. Bestel de WK-special nu!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.