Verwachtingen in Italië nemen toe rond Lautaro Martínez na nieuw record

Reacties

Lautaro Martínez is dit seizoen uit de startblokken geschoten bij Internazionale en Italiaanse media zijn benieuwd naar waar de huidige opmars van de Argentijn zal eindigen. Martínez scoorde zaterdagavond als invaller vier keer in het uitduel met Salernitana.

Verwachtingen in Italië nemen toe rond Lautaro Martínez na nieuw record
© Pro Shots
Salernitana
Salernitana
0 - 4
Internazionale
Internazionale

Martínez begon tegen Salernitana op de bank, mogelijk met het oog op de Champions League-wedstrijd van dinsdag tegen Benfica, en kwam na een klein uur in het veld voor Alexis Sánchez. In ruim een half uur schreef de Argentijn geschiedenis. Martínez werd de eerste speler ooit in de Serie A die in een invalbeurt vier keer scoorde.

'Waar gaat dit eindigen voor de beste Lautaro ooit? Hij is zijn zesde seizoen begonnen met een turbostart en kan zijn persoonlijke records overtreffen', schrijft La Gazzetta dello Sport. 'Lautaro wordt steeds beter. Kan hij zijn landgenoot Gonzalo Higuaín en Ciro Immobile aftroeven als Serie A-topscorer met de meeste goals (36, red.) in één seizoen?'

Familieman
De teller bij Martínez staat op negen Serie A-treffers in zeven wedstrijden en in het Champions League-duel met Real Sociedad (1-1) maakte de Argentijns international de gelijkmaker. Volgens Tuttosport wil Inter Martínez binnen afzienbare tijd een nieuw contract aanbieden. Zijn huidige verbintenis loopt in de zomer van 2026 af. De krant meldt dat de Nerazzurri Martínez als een hoofdrolspeler beschouwen voor de toekomst van de club.

Martínez bleef na zijn historische invalbeurt tegen Salernitana koeltjes tegenover Italiaanse media. 'We hadden nog wat goed te maken na de thuisnederlaag tegen Sassuolo. Ik ben gelukkig dat ik het team aan drie belangrijke punten heb kunnen helpen. Wat ik met de wedstrijdbal ga doen? Ik ben niet lang geleden vader geworden van een zoon, hij krijgt deze bal. Mede door mijn kinderen heb ik zowel op als naast het veld stappen gemaakt. Ik merk dat ik nu mede door mijn gezin meer gefocust ben', besluit de 50-voudig international. 

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
36
29
5
2
86-19
+67
92
2
AC Milan
36
22
8
6
72-43
+29
74
3
Bologna
36
18
13
5
51-27
+24
67
4
Juventus
36
18
13
5
49-28
+21
67
5
Atalanta Bergamo
35
19
6
10
65-39
+26
63
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.