Vervanger van Dzeko helpt Roma aan zege bij debuut Mourinho

AS Roma heeft donderdag de eerste officiële wedstrijd onder leiding van José Mourinho gewonnen. De club uit Rome overleefde een hete avond in de Conference League tegen Trabzonspor.

Trabzonspor
Trabzonspor
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Het is inmiddels alweer ruim vier maanden geleden dat AS Roma de spectaculaire komst van José Mourinho als nieuwe trainer aanstelde. De Portugees volgde Paulo Fonseca op. Doordat de Serie A komend weekend pas begint, was de wedstrijd tegen Trabzonspor zijn eerste officiële klus als trainer van Roma. Voor dat duel had Mourinho een basisplaats ingeruimd voor Rick Karsdorp.

Zonder de naar Internazionale vertrokken Edin Dzeko, maar met vervanger Eldor Shomurodov in de spits had Roma het allerminst makkelijk in Turkije. Trabzonspor had in de eerste helft het betere van het spel. Toch waren het de bezoekers die na rust scoorden. Nicolò Zaniolo profiteerde van slordigheid bij de Turken, waarna Henrikh Mkhitaryan de bal voorgaf en Lorenzo Pellegrini de score zag openen.

Roma kon nog geen tien minuten van de voorsprong genieten. De ingevallen spits Andreas Cornelius ontving een voorzet vanaf de rechterflank, torende boven de Romeinse verdedigers uit en kopte de 1-1 tegen de touwen. Het was uiteindelijk aan Shomurodov te danken dat Roma won. Na een kopbal tegen de lat vanuit een corner stond de spits klaar om de bal binnen te tikken, waardoor Roma er met de zege vandoor ging.