Vertrouwen NAC in Ünal betaalt zich meteen uit

Enes Ünal beleefde vrijdagavond een droomdebuut bij NAC Breda, want acht minuten na zijn invalbeurt maakte hij thuis tegen Fortuna Sittard (5-0) zijn eerste doelpunt.

'Ik ben erg blij met mijn goal en de prestatie van het hele team', reageert Ünal op de clubwebsite. 'Ik heb het erg naar mijn zin hier. Iedereen is hier heel vriendelijk en daar ben ik heel blij mee omdat ik toch ver van huis ben. Ik hoop nog een hoop doelpunten te maken om iedereen blij te maken.'

NAC Breda huurt Ünal van Manchester City, dat het achttienjarige talent in de zomer van 2015 had overgenomen van Bursaspor. De eerste helft van het seizoen kwam hij op huurbasis uit voor RC Genk, maar een succes was dat niet.'Bij Genk heb ik helaas weinig gespeeld, maar hier voel ik meer vertrouwen.'

Ünal dankt zijn reputatie als 'toptalent' vooral aan zijn prestaties in de jeugd. In 110 wedstrijden van het tweede van Bursaspor scoorde de spits liefst 182 keer. Als speler van Turkije Onder-16 was hij in 24 duels 25 keer trefzeker. Op 31 maart 2015 debuteerde Ünal al in de hoofdmacht van Turkije.