Vertrek Hrustic biedt FC Groningen meer slagkracht in jacht op Harroui

Reacties

FC Groningen weigerde meerdere malen een bod op Ajdin Hrustic, maar de Australiër vertrekt zoals eerder gemeld alsnog naar Eintracht Frankfurt. Hrustic had nog een contract voor één jaar bij FC Groningen, dat nu financieel meer slagkracht heeft om Abdou Harroui los te weken bij Sparta Rotterdam. 

Vertrek Hrustic biedt FC Groningen meer slagkracht in jacht op Harroui
© Pro Shots

Het huwelijk tussen FC Groningen en Hrustic eindigt na zes jaar en 75 officiële wedstrijden. De 24-jarige middenvelder, die in die wedstrijden zes keer tot scoren kwam, keert terug naar het land waar FC Groningen hem in 2014 oppikte. De Trots van het Noorden nam Hrustic destijds over van Schalke 04. Via de Onder-19 van FC Groningen kwam Hrustic in het eerste elftal terecht. Daar maakte in april 2017 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen AZ. Zijn eerste (in 2017) en laatste goal (in 2019) maakte Hrustic tegen PEC Zwolle.

De ouders van Hrustic wonen nog steeds in Duitsland. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus gunt hem deze overgang van harte, zo laat hij op de clubwebsite weten: 'Ajdin is een van de spelers in de huidige selectie van FC Groningen die het langst aan de club was verbonden. Hij heeft bij FC Groningen in alle opzichten een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ajdin heeft laten zien een uitstekende Eredivisie-voetballer te zijn en hij krijgt nu de kans zich te bewijzen in een groot voetballand. Wij zijn er trots op dat we opnieuw een speler rechtstreeks kunnen afleveren aan een grote Europese competitie als de Bundesliga. Wij gunnen Ajdin deze stap van harte, danken hem voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.'

Bij Eintracht Frankfurt wordt Hrustic ploeggenoot van de Nederlanders Jetro Willems en Bas Dost en voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic. Ook Ragnar Ache (ex-Sparta Rotterdam) staat bij de Duitse club onder contract.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.