Vertrek Bakayoko bij PSV niet uit te sluiten

Reacties

Johan Bakayoko speelt een belangrijke rol in de plannen van Peter Bosz en PSV. Toch is het de vraag of het twintigjarig toptalent dit seizoen in Eindhoven speelt. De lijst met geïnteresseerde clubs wordt almaar langer en de bedragen die bij het management van Bakayoko binnenkomen steeds hoger.

Vertrek Bakayoko bij PSV niet uit te sluiten
© Pro Shots

Na het thuisduel met Sturm Graz vroegen we Johan Bakayoko of hij bij PSV zou blijven. Daar antwoordde de Belg met een grote lach bevestigend op. Het is ook de bedoeling om eerst definitief door te breken in Eindhoven. Het past in het plan dat Bakayoko en zijn management hebben uitgestippeld. Basisspeler worden bij PSV, een goed seizoen voetballen, zich vast bij de Rode Duivels spelen en mee naar het EK in Duitsland.

Maar in het voetbal gebeurt het niet zelden dat gemaakte plannen worden ingehaald door de actualiteit. In het geval van Bakayoko kan dit zomaar eens het geval zijn. Clubs als Paris Saint-Germain, Napoli en het Burnley van Bakayoko’s landgenoot Vincent Kompany toonden al concrete interesse. Al lijkt het niet aannemelijk dat het talent die club als zijn volgende stap ziet. Bronnen rond de voetballer bevestigen dat steeds meer gerenommeerde clubs vanuit heel Europa informeren naar de voorwaarden om Bakayoko over te kunnen nemen. Van PSV zullen ze, net als de andere geïnteresseerde clubs eerder, steeds hetzelfde antwoord krijgen: Johan Bakayoko is niet te koop.

In de VI Visie namen we het transferbeleid van PSV onder de loep.

Maar aan die harde opstelling van PSV zit natuurlijk een grens als er zeer hoge bedragen op tafel komen. Kijk naar wat er met Noni Madueke gebeurde, die ging uiteindelijk verrassend voor 38 miljoen euro naar Chelsea. Het zou zomaar kunnen dat in de komende week voor Bakayoko toch zeer hoge biedingen op tafel komen. Kan PSV nog nee zeggen tegen een bod van pak hem beet dertig miljoen euro plus bonussen voor een speler die ontegenzeggelijk veel potentie heeft, maar die tegelijk nagenoeg alles nog te bewijzen heeft? Grote buitenlandse clubs lijken Bakayoko nu al vast te willen leggen voordat hij nog duurder wordt of voordat ze te laat zijn.

Ook het management van de voetballer verwacht dat het deze window nog spannend wordt en dat een vertrek ondanks de woorden van Bakayoko niet uit te sluiten is. Op de achtergrond kijkt PSV uiteraard al naar versterkingen mocht het scenario dat de rechtsbuiten vertrekt toch waarheid worden. Helemaal omdat de kans groot is dat ook Anwar El Ghazi PSV verlaat.

In het seizoen van zijn échte doorbraak bij PSV brachten we dit portret over Bakayoko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.