Vertonghen pronkstuk van drieklapper ambitieus Benfica

Reacties

Benfica heeft daags na de geslaagde medische keuring melding gemaakt van de komst van Jan Vertonghen. Hij is op deze vrijdag niet de enige nieuwkomer bij de Portugese topclub.

Vertonghen pronkstuk van drieklapper ambitieus Benfica
© Pro Shots

Benfica meldt in één keer drie transfers: naast Vertonghen (33) zijn ook de Braziliaanse vleugelaanvaller Éverton (24, van Grémio) en de Duitse spits Luca Waldschmidt (24, van SC Freiburg) binnengehaald. Voor de twee laatstgenoemde spelers is een transfersom van een nog onbekende hoogte betaald, terwijl Vertonghen na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur transfervrij kon worden gestrikt.

Met de drieklapper bewijst Benfica dat het uit is op revanche. De Portugese recordkampioen moest de landstitel in het afgelopen seizoen aan FC Porto laten en wil er zeker van zijn dat dit een incident was. Succescoach Jorge Jesus werd al teruggehaald van Flamengo en Benfica is volgens geruchten ook nog druk bezig met de komst van Edinson Cavani. De spits zit zonder club sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain en moet in Lissabon ploeggenoot gaan worden van Vertonghen.

Benfica maakt de transfers van vrijdag op een nogal bijzondere manier wereldkundig: het vraagt enkel aan de fans wat zij aan Vertonghen, Éverton en Waldschmidt zouden willen vragen (zie tweet hieronder). Er wordt niet gemeld voor hoeveel seizoenen de aanwinsten zijn vastgelegd. Volgens Belgische media heeft Vertonghen in ieder geval een driejarig contract getekend. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.