Vertonghen luistert fraaie mijlpaal voor België op met vroege treffer

Reacties

Jan Vertonghen heeft dinsdagavond als tiende Europeaan de grens van 150 interlands geslecht. De recordinternational van België verschijnt aan de aftrap in het EK-kwalificatieduel met Estland, waarin hij ook al vroeg de score opende.

Vertonghen luistert fraaie mijlpaal voor België op met vroege treffer
© Pro Shots
België
België
5 - 0
Estland
Estland

Vertonghen is er ondanks zijn leeftijd van 36 jaar nog altijd bij, terwijl generatiegenoot Toby Alderweireld (34) na het WK in Qatar bijvoorbeeld een punt zette achter zijn loopbaan. Tijdens dat voor België mislukte toernooi lag de verouderde defensie van De Rode Duivels flink onder vuur, maar Vertonghen heeft zijn plek in de selectie na de komst van bondscoach Domenico Tedesco behouden en dat levert hem nu een fraaie mijlpaal op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vertonghen is namelijk de eerste Belgische international die het respectabele aantal van 150 interlands haalt, iets wat zijn oude Ajax-ploeggenoot Wesley Sneijder hem met 134 caps voor Oranje bijvoorbeeld niet kan navertellen. In Europa zijn sowieso maar negen andere spelers die Vertonghen voorgingen. Duits recordinternational Lothar Matthäus eindigde bijvoorbeeld ook op 150 interlands. Cristiano Ronaldo is recordhouder met 201 caps.

Om het allemaal nog mooier te maken was het uitgerekend Vertonghen die na enkele minuten de ban brak tegen Estland. De verdediger van Anderlecht kopte raak uit een corner van Yannick Carrasco, al kreeg hij daarbij wel een beetje hulp van Estland-doelman Karl Hein. Het maakte het feestje van de jubilaris niet minder mooi. Het was de tiende interlandtreffer voor Vertonghen, die op het WK 2018 tegen Japan voor het laatst scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

europeanen met meeste interlands

Speler Land Interlands
Cristiano Ronaldo* Portugal 201
Sergio Ramos Spanje 180
Gianluigi Buffon Italië 176
Luka Modric* Kroatië 168
Iker Casillas Spanje 167
Vitalijs Astafjevs Letland 166
Martin Reim Estland 157
Konstantin Vassiljev* Estland 152
Lothar Matthäus Duitsland 150
Jan Vertonghen* België 150

* is nog actief als international.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer J. Vertonghen
Meer over J. Vertonghen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.