Vertonghen helpt België naar WK: 'We gaan er eentje drinken'

Dankzij een goal van Jan Vertonghen heeft België zich als eerste land van Europa geplaatst voor het WK in Rusland volgend jaar. De ex-Ajacied zette in een snikheet Athene (eindstand 1-2) zijn land op voorsprong met een droge knal in de korte hoek.

De goal van Vertonghen in de zeventigste minuut was de inleiding voor een paar gekke minuten. Drie minuten later maakte Zeca alweer gelijk en weer een minuut later maakte Romelu Lukaku alsnog aan alle twijfels een einde door de bevrijdende 1-2 binnen te koppen.

'Na die 0-1 was de ontlading ontzettend groot en wilden we het gelijk gaan dichttimmeren', zei Vertonghen na afloop van de wedstrijd tegen Sporza. 'Maar we moesten toch weer aan de bak omdat die Grieken meteen scoorden. Gelukkig volgde die prachtige voorzet van Thomas (Meunier, red.) en het doelpunt van Lukaku.'

Ook Thibaut Courtois was tevreden met de winst en hij maakte bovendien naar eigen zeggen één van zijn beste reddingen ooit op een inzet van Konstantinos Stafylidis. De Griek schoot de bal van ver buiten de zestien diagonaal naar de bovenhoek. 'Op het moment dat de bal vertrok, zwabberde die enorm en viel-ie op het laatste moment, waardoor ik er nog net mijn hand tegen kon aanzetten.'

Echt tijd om de plaatsing uitgebreid te vieren hebben de Belgen niet, maar Vertonghen wil er nog wel even van genieten. 'We vliegen direct terug en hebben een druk programma met onze clubs, maar we gaan er toch eentje op drinken.'