Versterkt ADO Den Haag na eenvoudige zege klaar voor weken van de waarheid

Reacties

ADO Den Haag heeft geen fout gemaakt in eigen huis tegen FC Den Bosch. De in de winter volop versterkte selectie van Darije Kalezic was zondagmiddag veel sterker dan de nummer achttien in de Keuken Kampioen Divisie. Door de royale zege blijft ADO volop in de titelrace en komt het aan kop in de derde periode.

Versterkt ADO Den Haag na eenvoudige zege klaar voor weken van de waarheid
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
3 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

ADO Den Haag toonde in de afgelopen transferwindow behoorlijk wat spierballen door Nick Marsman, Alex Schalk en Jari Vlak aan te trekken, terwijl daar afgelopen week Timothy Derijck aan toegevoegd werd. Van het kwartet aanwinsten stonden alleen Marsman en Vlak in de basis tegen laagvlieger FC Den Bosch, waarbij die laatstgenoemde zich meteen liet gelden. Na een kwartier voetballen schoot de van FC Emmen overgekomen middenvelder vanaf de rand van het zestienmetergebied een indirecte vrije trap hard raak bij zijn thuisdebuut.

Hoewel dat ADO Den Haag veel sterker was dan de bezoekers uit Brabant duurde het door gemiste kansen van onder anderen Justin Ché, Jort van der Sande en Joel Ideho tot na het uur voordat de score werd verdubbeld. Uit een hoekschop vanaf rechts zorgde Henk Veerman met een rake kopbal voor de beslissing in de eenzijdige wedstrijd. Met nul schoten op doel kon Marsman zich niet laten zien: de enige gevaarlijke poging van de Bosschenaren via Jaron Vicario eindigde op de lat. Door het scoreverloop was er ruimte voor Derijck om in de slotfase van het duel zijn rentree op de Nederlandse velden te maken. Met hem binnen de lijnen counterde ADO zich in blessuretijd naar de derde treffer via Henri Koudossou.

ADO Den Haag stijgt door de probleemloze overwinning weer naar de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met een achterstand van vijf punten op koploper Willem II. Ook in de tweede periode doen de Hofstedelingen bovenin mee en gaat het over nummer twee MVV heen. Met zowel Willem II als MVV als de komende twee tegenstanders weet de formatie van Kalezic over twee weken waar het na alle versterkingen definitief staat op het tweede niveau van Nederland.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.