Versterking uit Liverpool op komst voor Bosz

Reacties

Xherdan Shaqiri is hard op weg naar Olympique Lyon. De Franse club heeft met Liverpool een akkoord bereikt over een transfer van de 29-jarige Zwitser, zo heeft de club van trainer Peter Bosz bevestigd. De Zwitser arriveert zondagavond in Lyon, maandag wordt hij medisch gekeurd. 

Versterking uit Liverpool op komst voor Bosz
© Pro Shots

Shaqiri moest het op Anfield doen met een reserverol. De EK-ganger kwam in de eerste twee speelrondes van het nieuwe Premier League-seizoen nog niet in actie. Vorig seizoen kreeg hij ook slechts 551 speelminuten in de competitie. Met de transfer van de linkspoot is volgens The Times ruim elf miljoen euro gemoeid.

Voor Peter Bosz is versterking meer dan welkom. De ploeg van de nieuwe Nederlandse coach is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen. Lyon pakte slechts twee punten in de eerste drie speelrondes. Zondag werd in de thuiswedstrijd tegen promovendus Clermont een 3-1 voorsprong uit handen gegeven (3-3).

De situatie bij Lyon is lastig door het vertrek van bepalende spelers. Niet alleen vertrok Memphis Depay na afloop van vorig seizoen transfervrij naar Barcelona, voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen werd voor 17,5 miljoen euro verkocht aan Crystal Palace. Lyon anticipeerde met het huren van Emerson Palmieri van Chelsea vorige week wel al op een mogelijk vertrek van linksback Maxwel Cornet, die begeerd wordt door Burnley.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.