Verrassende stadion-update Spurs: verhuizing al binnen een maand

Reacties

Tottenham Hotspur gaat het nieuwe stadion eerder dan gedacht in gebruik nemen. De nummer drie van Engeland laat in de komende weken twee testwedstrijden spelen, waarna het nieuwe onderkomen al door het eerste team in gebruik wordt genomen.

Verrassende stadion-update Spurs: verhuizing al binnen een maand

Tottenham Hotspur moet een certificaat halen voordat er Premier League- en Champions League-wedstrijden in het Tottenham Hotspur Stadium gespeeld mogen worden. Daarom worden er eerst twee testduels gespeeld, door het hoogste jeugdteam van de club en een gelegenheidselftal met legendes. Bij die proefevenementen zijn de Spurs-supporters al welkom voor een kennismaking met de nieuwe thuishaven. Er is dan plaats voor respectievelijk 30 duizend en 45 duizend toeschouwers.

Het futuristische stadion is gebouwd op de plek van White Hart Lane en er is plaats voor ruim 62 duizend supporters. De kosten voor het gehele ontwikkelingsproject rond het stadion zijn geschat op ruim 980 miljoen euro. Bekijk hieronder een impressie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was de bedoeling dat Spurs vanaf begin dit seizoen al in het nieuwe stadion zou spelen, maar de planning bleek niet haalbaar. Daardoor is de club langer dan gepland uitgeweken naar Wembley. De verwachting in Engelse media was dat het voor Tottenham moeilijk zou worden om dit seizoen nog te verhuizen.

Als de testduels goed verlopen, zal de openingswedstrijd al op 3 of 6/7 april gespeeld worden. De datum is afhankelijk van de prestaties van Brighton & Hove Albion in het FA Cup-toernooi. Die club speelt op 17 maart in de kwartfinale tegen Millwall en moet eigenlijk Spurs in het weekend van 7 april treffen in de Premier League. Haalt Brighton de halve finale, dan wordt die competitiewedstrijd uitgesteld en het duel van Tottenham met Crystal Palace naar voren geschoven, naar 3 april.

The Lilywhites gaan ook hun komende Champions League-wedstrijd in het nieuwe stadion spelen, na een inspectie van de UEFA deze vrijdag. De nummer drie van Engeland heeft zich geplaatst voor de kwartfinale, waarin het mogelijk Ajax treft. Manager Mauricio Pochettino sprak dinsdag na de Champions League-zege op Borussia Dortmund zijn wens uit dat zijn ploeg dit seizoen nog een Europese wedstrijd in het nieuwe stadion gaat spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.