Pochettino spreekt vurige wens uit na 'fantastische avond' voor Spurs

Reacties

Tottenham Hotspur schaarde zich dinsdagavond voor het eerst sinds acht jaar weer bij de laatste acht teams in de Champions League. Een 0-1 overwinning bij Borussia Dortmund hielp Spurs een ronde verder, nadat eerder al thuis met 3-0 was gewonnen. De vreugde bij de Londenaren is groot.

Pochettino spreekt vurige wens uit na 'fantastische avond' voor Spurs

Een paar minuten na rust maakte Harry Kane het enige doelpunt van de avond in het Signal Iduna Park. De matchwinner sprak van een zware wedstrijd. 'We wisten dat Dortmund zou gaan stormen en dat is precies wat ze deden', zei de aanvaller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hugo Lloris trad een paar keer heel goed op en na rust kregen we gelukkig zelf een paar schietkansen. We wilden het tempo versnellen en onze kansen benutten, en dat deden we vervolgens ook. Zelf had ik het niet makkelijk, het was echt een strijd. Maar ik weet dat ik altijd een doelpunt kan maken', aldus Kane.

Zijn trainer was onnoemelijk trots op de kwalificatie voor de kwartfinales. 'Het was fantastisch', zei Mauricio Pochettino na afloop. 'Het was een grootse wedstrijd, een hele zware ook, maar ik ben ontzettend trots. We hebben dit echt verdiend. We hebben vier keer gescoord en niets tegen gekregen tegen een topclub uit de Bundesliga.'

Tegen wie Spurs in de kwartfinale spelen is nog niet bekend. Pochettino hoopt wel vurig dat zijn team volgende maand in het eigen, nieuwe stadion kan spelen. Tot nu toe zijn alle thuiswedstrijden in het Wembley Stadium afgewerkt, omdat het eigen stadion gerenoveerd wordt en nog niet af is.

Met nog ruim een maand voor de boeg hoopt Pochettino dat zijn droom uitkomt. 'Ik reken erop dat het kan. De grote wens is om daar te spelen', aldus de trainer. Hij slaagde er als eerste trainer sinds Harry Redknapp in om Tottenham naar de laatste acht in de Champions League te loodsen. Redknapp deed dat in het seizoen 2010/11 door met zijn team AC Milan te kloppen.

Teleurstelling in Dortmund
Aan Duitse zijde likten de spelers de wonden na de Europese eliminatie. Die komt nog eens bovenop de verspeelde voorsprong in de eigen competitie: met vijf punten uit de laatste vijf wedstrijden doet Borussia Dortmund het bepaald niet goed in de Bundesliga. Bayern München kwam afgelopen weekend zelfs op gelijke hoogte.

Opsteker voor de groep was dat de trouwe achterban dinsdagavond het maximale deed om de spelers bij te staan. 'We zijn de fans veel dank verschuldigd. Ze juichen voor ons en steunen ons, ook al liggen we nu uit de Champions League. We weten dat we ze de rest van dit seizoen nog nodig hebben', zei Axel Witsel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Teamgenoot Marco Reus sloot zich aan bij de Belg. 'De teleurstelling na afloop was enorm, maar wat de fans deden was echt van grote klasse. We hadden allemaal kippenvel', sprak Reus. 'Daar halen we veel kracht uit. We weten tegelijkertijd ook dat we het terug moeten betalen met een prestatie op zaterdag.'

Extra smet voor Dortmund is een blessure voor Maximilian Philipp. Een uur voor de aftrap viel de aanvaller uit met een serieuze knieblessure. Hoe lang hij precies aan de kant staat is nog niet duidelijk. Philipp was dit seizoen goed voor één doelpunt bij BVB, na zijn negen treffers in de vorige jaargang.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.