Verrassend einde aan transfersoap rond Bijl

Reacties

FC Groningen moet de komst van Glenn Bijl in deze transferperiode vergeten. De verdediger annex middenvelder heeft besloten om een nieuw contract te tekenen bij FC Emmen.

Verrassend einde aan transfersoap rond Bijl

Daarmee komt er een verrassend einde aan de transfersoap rond Bijl. In zijn oude contract stond een gelimiteerde afkoopsom van 335.000 euro en Groningen was bereid om dit bedrag op tafel te leggen. Bijl stond zelf ook open voor een transfer, maar Emmen weigerde om mee te werken. De club stelde dat de clausule alleen geldig was voor clubs met een begroting van minder dan twintig miljoen euro en Groningen zit daar volgens de informatie van Emmen boven.

Groningen beweert met de begroting onder de twintig miljoen euro te zitten, maar wenst geen openheid te geven over het precieze bedrag. Daardoor ontstond er een ingewikkelde situatie en kwam er zelfs een rechtszaak. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat Bijl toch terug zou keren naar de club waar hij tussen 2006 en 2017 al speelde, maar nu blijft hij toch aan Emmen verbonden.

Het contract van Bijl is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022. 'Gelukkig komt er nu een eind aan alle ophef', zegt Bijl op de website van Emmen. 'Ik heb ambities, maar ik heb het ook prima naar mijn zin bij FC Emmen. Nu gaan we komend seizoen de goede lijn van de afgelopen jaren doortrekken en opnieuw samen strijden voor handhaving in de Eredivisie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.