Verrassend bericht uit Valencia: vertrokken WK-kandidaat Gayà blijkt toch fit

Reacties

Bondscoach Luis Enrique van Spanje en zijn staf lijken een inschattingsfout te hebben gemaakt met het vervangen van José Luis Gayà. Drie dagen nadat de aanvoerder van Valencia huiswaarts keerde, is hij weer hersteld van zijn enkelblessure.

Verrassend bericht uit Valencia: vertrokken WK-kandidaat Gayà blijkt toch fit
© Pro Shots

Gayà leek zich te kunnen opmaken voor een WK met Spanje, maar in aanloop naar de oefeninterland tegen Jordanië liep hij tijdens een training een enkelblessure op. Bondscoach Luis Enrique besloot de achttienvoudig Spaans international vervolgens te vervangen door Alejandro Baldé van Barcelona.

Het besluit van Luis Enrique om Gayà terug te laten keren naar Spanje blijkt achteraf toch niet nodig te zijn geweest, meldt Diario AS. De 27-jarige vleugelverdediger heeft de training bij Valencia weer hervat en zou klachtenvrij zijn. De medische staf Valencia constateerde naar verluidt eerder al dat Gayà 'gewoon' had kunnen spelen op het WK.

Luis Enrique liet bij zijn besluit om Gayà te vervangen al weten dat hij geen risico wilde nemen. In eerste instantie werd gedacht aan absentie van zo'n twee weken vanwege een verstuikte enkel. Spanje start het WK woensdag met een groepswedstrijd tegen Costa Rica.

Wereldkampioenschap

Stand Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.