Luis Enrique gaat los op Twitch en roemt 'heel strenge' Van Gaal bij vragenvuur

Reacties

Bondscoach Luis Enrique van Spanje is zaterdag weer opgedoken op videosite Twitch, waar hij uiteenlopende vragen van bezoekers aan zijn kanaal beantwoordde. Bij een van de vragen kwam de periode van de Spanjaard onder Louis van Gaal bij Barcelona ter sprake.

Luis Enrique gaat los op Twitch en roemt 'heel strenge' Van Gaal bij vragenvuur

Luis Enrique speelde tussen 1997 en 2000 en in het seizoen 2002/03 126 officiële wedstrijden onder Van Gaal en bewaart nog altijd bijzondere herinneringen aan de periodes met de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. Met Van Gaal won Luis Enrique onder andere twee Spaanse titels en de Copa del Rey.

'Op het tactische vlak was meneer Van Gaal de trainer die op mij het meeste indruk maakte', verklaarde de bondscoach van Spanje. 'Ik bewaar goede herinneringen aan onze tijd bij Barcelona. Van Gaal was altijd veeleisend en heel streng, maar ook heel oprecht, heel authentiek.'

WK-finale 2010
Luis Enrique noemde bij een vraag over zijn favoriete wielrenners van dit moment onder anderen Mathieu van der Poel en liet weten dat hij brandweerman zou zijn geworden als hij het uiteindelijk niet had gehaald als profvoetballer. De bondscoach van La Roja, die woensdag met Spanje het WK start tegen Costa Rica, sprak ook de hoop uit dat meer trainers/bondscoaches zijn voorbeeld volgen door op Twitch in gesprek te gaan met supporters.

De WK-finale van 2010 tussen Spanje en Nederland kwam ook nog even ter sprake. Luis Enrique kon zich nog herinneren waar hij was tijdens de eindstrijd in Johannesburg, waar voorganger Vicente del Bosque wereldkampioen werd. 'Ik was op Formentera (Spaans eiland, red.) en ik weet nog dat ik de straat opliep in mijn Spanje-shirt en volop ging feestvieren. Hopelijk kunnen wij ons land ook die vreugde schenken.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 10 apr. 2023
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.