Verona breekt succesreeks Lazio

Verona heeft de succesreeks van Lazio Roma gebroken. Na zes zeges op rij verloren de Romeinen met 3-1. Ook onder trainer Daniel Passarella blijft Parma slecht presteren. Dit keer was Atalanta te sterk.

Lazio Roma slaagde er niet in de zesde overwinning op rij te boeken. Verona maakte een einde aan de Romeinse succesreeks (3-1). Tegenover de doelpunten van Leonardo Colucci, Mauro Camoranesi en Adrian Mutu stelde de ploeg van Zaccheroni alleen doelpunt van Hernan Crespo. Lazio eindigde het duel met tien man. Simone Inzaghi kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart. Juventus profiteerde van de misstap van Lazio. De ploeg van trainer Marcello Lippi won met 2-0 van Piacenza. Ciro Ferrara en Davide Trezeguet namen de Turijnse doelpunten voor hun rekening. Edgar Davids had een basisplaats.

De trainerswissel bij Parma heeft nog niet veel succes opgeleverd. Onder de nieuwe coach Daniel Passarella wacht Parma nog op de eerste zege. Tegen Atalanta Bergamo ging het wederom mis. Pas na doelpunten van Daniele Berretta, Luigi Sala, Christiano Doni en Gianno Comandini deed Parma in de persoon van Johan Micoud wat terug. Bologna doet het goed. Met een 2-1 overwinning op Perugia houdt de ploeg van Julio Ricardo Cruz de aansluiting bij de subtop.

Fiorentina boekte een belangrijke overwinning. De club uit Florence dankte de drie punten aan Emiliano Moretti, die in de laatste minuut het duel tegen Brescia besliste. Het debuut van trainer Giampiero Ventura werd geen succes. Udinese verloor onder zijn leiding met 2-1 van Venezia, dat daarmee de eerste overwinning van het seizoen boekte. Lecce en Torino hielden elkaar in evenwicht (1-1).

Bekijk hier al onze video's