Vernieuwd Italië heeft niet genoeg aan keepersblunder

Italië is er woensdagavond in een oefeninterland tegen Oekraïne niet in geslaagd te winnen: 1-1. De Italianen kwamen wel op voorsprong, maar konden daar niet lang van genieten.

Italië
Italië
1 - 1
Oekraïne
Oekraïne

Bondscoach Roberto Mancini bouwt aan een nieuw Italië. Gianluigi Donnarumma is de nieuwe keeper, Gianluigi Buffon werd niet opgeroepen. Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini zijn eigenlijk de enige overgebleven 'veteranen' in het team. Tegen Oekraïne kregen jonge talenten als Nicolò Barella en Federico Chiesa de kans in de basis.

Het vernieuwde Italië speelde een vlakke eerste helft. De ploeg van Mancini had weliswaar het betere van het spel, maar enorm grote kansen werden er tegen het stugge Oekraïne nauwelijks gecreëerd. De tweede helft was wat dat betreft een stuk aantrekkelijker.

Tien minuten na rust kwam Italië op voorsprong via Federico Bernardeschi. De aanvaller van Juventus trok vanaf rechts naar binnen en schoot hard op doel. Het schot leek simpel houdbaar voor keeper Andriy Pyatov, maar die sloeg de bal tot zijn eigen afgrijzen zijn eigen doel in: 1-0.

Zeven minuten later trok Oekraïne de stand alweer gelijk. Ruslan Malinovsky volleerde vanaf een meter of vijftien raak. Italië mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het bij 1-1 bleef, want het Oekraïne van bondscoach Andriy Shevchenko raakte in het laatste halfuur nog een keer de lat en liet twee prima kansen onbenut.