Vermoeidheid slaat toe bij Barcelona: 'Ik kan Messi geen rust geven'

Barcelona maakte zaterdagavond op bezoek bij Real Valladolid (0-1) een erg vermoeide indruk. De Catalanen lieten het in de slotfase helemaal lopen en het was aan doelman Marc-André ter Stegen te danken dat Barça geen averij opliep.

Real Valladolid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Woensdagavond maakte Barcelona ook al geen grote indruk in de derby tegen Espanyol, die met 1-0 gewonnen werd. Ten opzichte van die wedstrijd voerde trainer Quique Setién twee wijzigingen door: Riqui Puig en Arturo Vidal speelden in plaats van Luis Suárez en Ivan Rakitic. Barcelona kwam vroeg op voorsprong, maar verzuimde de score voor rust verder uit te bouwen.

In de tweede helft zakten de bezoekers echter steeds verder weg. Hoewel Barcelona zich absoluut geen puntenverlies kon veroorloven, dan zou de ploeg immers definitief afhaken in de titelrace, was Valladolid het team met de betere kansen. De thuisploeg leverde dertien doelpogingen tegenover de negen van Barcelona, maar Ter Stegen hield zijn ploeg met enkele knappe reddingen op de been.

'We speelden minder goed, omdat het team vermoeid is', reageerde Setién achteraf tegenover Spaanse media. 'Als we de wedstrijd in de eerste helft beslist hadden, had ik spelers wat rust kunnen geven. Ik had Messi bijvoorbeeld wel wat rust willen gunnen. Dat wil ik al een tijdje, maar de marge was te klein. In de tweede helft hadden we het zwaar, je zag bij sommige spelers de vermoeidheid toeslaan.'

In dat licht was de wissel van Antoine Griezmann opmerkelijk. De Fransman was één van de weinige spelers die hij de afgelopen weken juist een aantal keer op de bank had gezet, maar hij werd na een zwakke eerste helft in de rust vervangen door Suárez. 'Antoine vroeg zelf om een wissel, hij had wat fysieke klachten, we moeten nog zien hoe ernstig het is', vertelde Setién.

De Barça-coach houdt door de overwinning in Valladolid nog een sprankje hoop op de titel. 'Maar ik weet niet of het genoeg is, want Real Madrid wint al zijn wedstrijden.'