Messi treedt met slim wippertje in voetsporen Xavi

Reacties

Barcelona heeft zaterdagavond opnieuw een magere zege geboekt in La Liga. Op bezoek bij Real Valladolid maakte een doelpunt van Arturo Vidal het verschil.

Messi treedt met slim wippertje in voetsporen Xavi
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Real Madrid won vrijdag van Alavés en dus kon Barcelona zich geen puntenverlies veroorloven in Valladolid. Toch koos trainer Quique Setién ervoor om Luis Suárez rust te geven, in plaats daarvan speelde jongeling Riqui Puig en vormden Lionel Messi en Antoine Griezmann de voorhoede.

De Fransman leek in de elfde minuut op weg naar de openingstreffer, maar hij handelde besluiteloos en verspeelde de bal slordig. Vier minuten later was het alsnog raak. Messi bediende Vidal met een slim wippertje tussen twee verdedigers door, de Chileen controleerde en haalde hard diagonaal uit: 0-1.

Voor Messi was het alweer zijn twintigste assist van het seizoen, waarmee hij zijn persoonlijke record nog wat verder aanscherpte. De Argentijn werd bovendien de eerste speler met twintig assists in La Liga sinds Xavi Hernández in het seizoen 2008/09, het eerste jaar van Pep Guardiola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In minuut negentien kreeg Griezmann nog maar eens een gigantische kans. Hij had de bal voor het inschieten na een lage voorzet van Nélson Semedo, maar trapte er volledig overheen. De 29-jarige aanvaller maakte weer een erg onzekere indruk en werd halverwege vervangen door Suárez.

De marge bleef bij één doelpunt en dus bleef Valladolid hopen op een stuntje. Enes Ünal was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, hij dwong Marc-André ter Stegen met een tegendraadse kopbal tot een knappe redding. De Duitser hield ook tijdens het slotoffensief van Valladolid zijn doel schoon en dus boekte Barça zijn tweede 1-0 zege op rij.

Barcelona blijft daardoor theoretisch nog in de race voor de landstitel. De achterstand op Real Madrid bedraagt één punt, maar de Madrilenen hebben nog wel een duel extra te gaan.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.