Vermeer ondergaat woensdag laatste test voor bekerduel

Reacties

Kenneth Vermeer verneemt woensdag in de loop van de dag of hij donderdag kan worden ingezet tegen AZ. De 28-jarige reservedoelman van Ajax, die dit seizoen in principe alleen wordt ingezet in het toernooi om de KNVB-beker, liep afgelopen donderdag op de training een liesblessure op door een botsing met ploeggenoot Lerin Duarte.

Vermeer ondergaat woensdag laatste test voor bekerduel

De viervoudig international ondergaat woensdag na de afsluitende training een laatste test die moet uitwijzen of hij fit genoeg is om te starten in het AFAS Stadion. De doelman is dit seizoen in de hiërarchie definitief voorbij gestreefd door Jasper Cillessen. De Groesbeker werd in 2011 bij NEC Nijmegen weggehaald en moest eerst genoegen nemen met een plek op de bank, maar heeft begin dit seizoen zijn plaats onder de lat veroverd na enkele minder gelukkige optredens van Vermeer.

Vermeer kwam begin dit seizoen tot negen duels in de Eredivisie. Daarnaast was hij twee keer actief voor de KNVB-beker, speelde hij het duel om de Johan Cruijff Schaal en trad hij één keer aan in Champions League. Met Jong Ajax speelde hij vier wedstrijden in de Jupiler League.

Hoewel hij dus weinig speelt in Ajax' hoofdmacht liet bondscoach Louis van Gaal eind vorige maand nog doorschemeren dat de 28-jarige keeper mag hopen op een plek onder de lat bij Oranje. 'In mijn ogen is hij de keeper die het beste in onze profielschets past', zei hij toen.

Moisander
Niklas Moisander treft in het bekerduel met AZ zijn oude ploeg. Hij beseft dat er cruciale weken aan komen. 'Dit besef hebben we al enige tijd, maar het kwam er niet best uit op het veld. Het deed pijn dat we de laatste twee weken niet de stap hebben gezet', doelt hij op de twee remises tegen SC Cambuur (1-1) en NAC Breda (0-0).

Niklas Moisander treft donderdag in de halve finale van de KNVB-beker zijn oude club AZ. Hij speelde in totaal vier seizoenen voor de ploeg uit Alkmaar.
Niklas Moisander treft donderdag in de halve finale van de KNVB-beker zijn oude club AZ. Hij speelde in totaal vier seizoenen voor de ploeg uit Alkmaar.

'Aanstaande week hebben we een nieuwe kans om in twee competities goede zaken te doen. Dat is de bedoeling. Daarvoor hebben we goed en scherp getraind. Ook hebben we veel positiespel gedaan en geoefend op de manier hoe we moeten bewegen. Dat is namelijk onze kracht. We blijven gewoon doen waar we goed in zijn', zegt de 38-voudig international op de clubwebsite.

De Finse verdediger kijkt uit naar de wedstrijden tegen AZ (beker, donderdag) en FC Twente (competitie, zondag). 'De rustperiode was me iets te lang. Het is een beetje raar om te trainen als je geen wedstrijd in het weekend hebt om naartoe te leven. Daarom kijken we nu erg uit naar twee hele mooie wedstrijden.'

De bekerwedstrijd tegen AZ begint donderdagavond om 20.45 uur in het AFAS Stadion in Alkmaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.