Vermeer beleeft déjà vu bij eerste wedstrijd in ruim vier maanden

Kenneth Vermeer houdt gemengde gevoelens over aan zijn eerste duel tijdens het MLS is Back-toernooi. De keeper van Los Angeles FC werd drie keer geklopt; toch werd er niet verloren.

Vermeer (34) maakte in januari de overstap van Feyenoord naar Los Angeles FC en speelde twee competitiewedstrijden, voordat de Major League Soccer vanwege de coronapandemie werd afgebroken. In de laatste competitiewedstrijd (tegen Philadelphia Union) kreeg Vermeer ook al drie tegengoals, maar toen pakte Los Angeles FC toch nog een punt: 3-3. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw, deze keer tegen Houston Dynamo.

Vermeer liet zich in de negende minuut verrassen door een hard schot in de korte hoek van Memo Rodriguez, die na een halfuur ook de voorsprong van Houston Dynamo herstelde (1-2). Vermeer kon zijn eerste inzet van dichtbij nog keren, maar was vervolgens kansloos bij de rebound. Vlak voor rust kopte de helemaal vrij gelaten Alberth Elis ook nog de 1-3 langs de Nederlander.

In de tweede helft wist Los Angeles FC zijn achterstand toch nog ongedaan te maken. Diego Rossi ramde de aansluitingstreffer binnen, voordat Brian Rodríguez na een slimme steekpass van Latif Blessing voor de gelijkmaker zorgde. Zo heeft Vermeer na drie wedstrijden in Amerikaanse dienst nog geen enkele keer verloren, ondanks zes tegengoals uit de laatste twee duels.

LA Galaxy
LA Galaxy
1 - 2
Portland Timbers

Javier Hernández heeft zijn eerste goal in het shirt van LA Galaxy gemaakt. De Mexicaan, die werd binnengehaald als de vervanger van de in januari vertrokken Zlatan Ibrahimovic, was na twee doelpuntloze MLS-duels vlak voor tijd trefzeker tegen Portland Timbers. Het was echter niet voldoende voor minstens een punt en daar had Hernández zeker schuld aan, want in de eerste helft had hij een strafschop gemist.