Vermeer: 'Beker vergoedt niet alles, maar wel een hoop'

Reacties

Kenneth Vermeer is een van de drie spelers in de selectie van Feyenoord die de KNVB-beker al eens op mochten tillen. Net als Dirk Kuijt (won de beker in 2003 met FC Utrecht) en Eric Botteghin (2015 met FC Groningen) hoopt de doelman zondag in de bekerfinale tegen FC Utrecht zijn eerste prijs met de Rotterdammers te pakken.

Vermeer: 'Beker vergoedt niet alles, maar wel een hoop'

'Iedereen is ermee bezig, het komt steeds dichterbij', zegt de ervaringsdeskundige Vermeer tegen Feyenoord TV. 'Op dit moment ben ik vrij ontspannen, maar misschien dat de zenuwen nog komen. Je merkt wel in de kleedkamer dat iedereen ernaar uit kijkt. We hebben er zin in', vertelt de dertigjarige doelman over het duel met de Domstedelingen, dat zondag om 18.00 uur begint in De Kuip.

Vermeer won als speler van Ajax in 2010 het bekertoernooi door Feyenoord over twee duels met 2-0 en 1-4 te verslaan. Die ervaring probeert hij nu over te brengen op zijn ploeggenoten, waarvan de meesten voor de eerste keer in hun carrière een prijs kunnen pakken. 'Het is zaak dat je moet genieten. Het is één wedstrijd waarin je alles moet geven', adviseert de Amsterdammer zijn ploeggenoten.

Als Feyenoord zondag de finale wint, is volgens aanvoerder Dirk Kuijt het seizoen geslaagd. Vermeer is het daar niet helemaal mee eens. 'Het vergoedt niet het hele seizoen als je de beker pakt, maar het vergoedt wel een hoop', vindt de doelman, die met Feyenoord de finale in de eigen Kuip mag afwerken. 'Dat helpt misschien wel een beetje, het is ons stadion. Het zit dan nu wel voor de helft gevuld met Utrecht-supporters, maar dat neemt niet weg dat we thuis spelen.'

Voor zichzelf heeft Vermeer geen heldenrol in gedachten. 'Ik heb het liefst dat ik helemaal niets te doen krijg en dat we een gemakkelijke wedstrijd hebben, maar dat zal niet gebeuren. Utrecht heeft een goede ploeg', besluit Vermeer over de opponent, waarvan Feyenoord in de twee Eredivisie-confrontaties won (3-2 en 1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.