Vermaelen stopt met voetballen maar gaat tóch naar WK in Qatar

Reacties

Thomas Vermaelen heeft per direct een punt gezet achter zijn spelersloopbaan. De 36-jarige Belg gaat desondanks wel naar het WK in Qatar: hij wordt assistent-bondscoach bij de nationale ploeg. 

Vermaelen stopt met voetballen maar gaat tóch naar WK in Qatar

Bondscoach Roberto Martínez was na het vertrek van Shaun Maloney, die hoofdtrainer werd van het Schotse Hibernian, nog op zoek naar een nieuwe rechterhand. Vermaelen was daar volgens de bondscoach de ideale kandidaat voor, mede omdat hij de spelersgroep uiteraard bijzonder goed kent. Vrijdagmiddag is de aanstelling officieel geworden. 

Vermaelen speelde 85 interlands voor de Belgische nationale ploeg en was op het EK van vorig jaar nog basisspeler. Na dit toernooi werd hij echter niet meer opgeroepen. Vermaelen maakt zijn droom om nog een WK mee te maken nu op een andere manier waar.

De laatste club waar Vermaelen voor speelde was het Japanse Vissel Kobe. Vorige maand werd bekend dat zijn aflopende contract bij die vereniging niet verlengd werd. Eerder in zijn spelersloopbaan kwam Vermaelen uit voor Ajax, RKC Waalwijk, Arsenal, Barcelona en AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.