Vermaelen moet duel met Oranje laten schieten

Reacties

Thomas Vermaelen is afgehaakt bij de Belgische nationale ploeg. De verdediger van Barcelona hield dusdanig viel last van de liesblessure die hij in het duel met Zwitserland opliep dat hij dinsdag in het oefenduel met Oranje niet kan aantreden. De voormalige Ajacied is al teruggereisd naar Barcelona.

Vermaelen moet duel met Oranje laten schieten

Eerder kreeg bondscoach Roberto Martínez al een afmelding van vaste waarde Jan Vertonghen, de vraag is bovendien iemand als Vincent Kompany twee duels in vier dagen aan kan. In Belgische media wordt onder meer gezinspeeld op speeltijd voor Dedryck Boyata van Celtic.

Boyata hoopt dat hij inderdaad mag aantreden in de Derby der Lage Landen. 'België-Nederland is nog altijd een grote wedstrijd', vertelde hij aan Het Nieuwsblad. 'Een belangrijke wedstrijd ook voor ons, want we willen vooruitgang blijven boeken en dan moet je ook in oefeninterlands stappen kunnen zetten. Daarnaast willen wij alles winnen en hebben we ook alles gewonnen sinds het WK', aldus de verdediger van de Belgen, die op de FIFA-wereldranglijst de eerste plek bezetten.

'Makkelijk wordt dat niet, want Nederland won zaterdag met 3-0 van Duitsland', vervolgde de Celtic-verdediger. 'Een goed resultaat voor hen, want we kennen allemaal de kwaliteiten van de Duitsers. Die van de Nederlanders kennen we ook: het zijn onze buren en ze hebben een stevige kern.'

Axel Witsel was al even onder de indruk van de uitslag die Oranje neerzette tegen de wereldkampioen van 2014. Ook hij wees op het speciale karakter van de burenruzie. 'Voor Nederland waren het dan weer moeilijke jaren, maar het betekent wel iets als je Duitsland met 3-0 kan kloppen. Dat is geen alledaagse uitslag, Oranje is aan een opmars bezig. Het is een team met veel jonge, getalenteerde spelers. Een vriendenmatch zal het niet worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.