Verloste Benzema voelde de druk van de natie groeien

Reacties

Na 2085 dagen kon Karim Benzema dan eindelijk weer een treffer bij Les Bleus vieren. Voor de Franse spits was het ook een verlossing.

Verloste Benzema voelde de druk van de natie groeien
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Benzema was voor het EK verrassend weer opgenomen in de Franse selectie. De oproep betekende een einde aan zijn verbanning uit de nationale ploeg vanwege zijn rol in een afpersingszaak van collega-international Mathieu Valbuena.

Het was wachten totdat Benzema zijn rentree bij Les Bleus zou opluisteren met een treffer. Dat gebeurde woensdag vanaf de penaltystip tegen Portugal, dat mede door twee goals van de spits van Real Madrid genoegen moest nemen met een 2-2 gelijkspel.

'Erg trots en erg blij', reageerde Benzema op zijn hervonden schotkracht bij Frankrijk. 'Ik denk dat iedereen hierop had gewacht. Er stond een beetje druk op mij van heel het land. Maar ik ben een voetballer, ik ben een prof. Ik heb die druk nodig. Het is ook normaal.'

Benzema voelt de steun van het Franse volk. 'Het is perfect. Dat hebben we ook nodig om tot het einde te gaan. Het heeft mijn hart verwarmd.' Zwitserland is de volgende tegenstander van Frankrijk op het EK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.