Na 2085 dagen is het eindelijk weer raak voor Benzema bij Les Bleus

Reacties

Karim Benzema heeft woensdag eindelijk weer eens de vreugde van een interlanddoelpunt mogen voelen. Zijn gelijkmaker tegen Portugal betekende een einde van een zeer lange wachttijd.

Na 2085 dagen is het eindelijk weer raak voor Benzema bij Les Bleus
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Benzema zorgde woensdag vlak voor rust voor de 1-1, door een strafschop binnen te schieten. Voor de aanvaller betekende het zijn 28ste interlanddoelpunt en zijn eerste sinds 8 oktober 2015. Destijds was Benzema tegen Armenië goed voor twee goals in de uiteindelijke 4-0 overwinning.

Benzema ontbrak in de afgelopen jaren in de nationale selectie van Frankrijk, vanwege zijn vermeende betrokkenheid in de afpersing van voormalig ploeggenoot Mathieu Valbuena. Na een goed gesprek met bondscoach Didier Deschamps werd hij voor dit EK weer bij de groep gehaald. Benzema scoorde niet in de oefenwedstrijden en de eerste twee groepsduels, maar tegen Portugal was het dan eindelijk weer eens raak.

Voor Benzema betekende zijn benutte strafschop zijn eerste doelpunt ooit op een EK. Dat terwijl hij voor de wedstrijd tegen Portugal al acht wedstrijden speelde tijdens een Europese eindronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.