Verlosser Messi bezorgt ongenaakbaar Barcelona kampioenschap

Reacties

Barcelona heeft zich zaterdagavond voor de 26ste keer gekroond tot kampioen van Spanje. Lionel Messi nam de Catalanen bij de hand tegen Levante, waardoor de landstitel drie wedstrijden voor het einde al binnen is.

Verlosser Messi bezorgt ongenaakbaar Barcelona kampioenschap
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Levante
Levante

Trainer Ernesto Valverde liet Messi en Sergio Busquets op de bank beginnen in Camp Nou. Barcelona speelt komende woensdag namelijk de kraker tegen Liverpool in de halve finales van de Champions League. Die wedstrijd wierp zijn schaduw vooruit, want de Catalanen deden het rustig aan tegen Levante.

Zonder de Argentijnse maestro had Barça het lastig in de eerste helft. De thuisploeg viel wel aan, maar met name Philippe Coutinho had zijn vizier niet op scherp staan. De Braziliaan was met een fraaie vrije trap wel dicht bji de openingstreffer, maar de bal spatte uiteen op de lat.

Het eerste bedrijf in Camp Nou leverde zo geen doelpunten op en halverwege achtte Valverde het tijd voor Messi. De 31-jarige aanvaller verving Coutinho en bracht direct nieuw elan in de ploeg. Zeventien minuten na zijn entree was het dan ook raak. Ousmane Dembélé leek zich na een weergaloze actie vast te lopen, maar na goed doorzetten van Arturo Vidal kwam de bal bij Messi terecht. De Argentijn kapte zijn tegenstander uit en tikte de bal in de verre hoek: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was alweer de 34ste competitietreffer van Messi dit seizoen, waarmee hij fier aan kop gaat in het Gouden Schoen-klassement. Tot de goal van Messi had Levante nog geen enkele doelpoging afgeleverd, maar het doelpunt van de topscorer maakte nieuwe krachten los bij de bezoekers. Zo kregen Borja Mayoral en Luis Morales flinke kansen op de gelijkmaker en raakte Enis Bardhi in de slotminuut nog de paal. Marc-André Ter Stegen hield zijn doel echter schoon.

Barcelona sprankelde nauwelijks, maar sleepte de zege wel over de streep. De ploeg van Valverde komt daardoor op 83 punten, negen meer dan nummer twee Atlético Madrid. De Madrilenen kunnen door drie zeges nog op een gelijk puntenaantal komen, maar het onderling resultaat geeft de doorslag. Voor Messi, die in het laatste half uur nog een aantal keer in de buurt van een tweede treffer kwam, is het zijn tiende kampioenschap bij Barça. Dat is een record.

De focus bij Barça gaat nu vol op de Champions League. Het winnen van het miljardenbal is heel duidelijk het hoofddoel voor dit seizoen, daar windt niemand in Catalonië doekjes om.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.