Verloren zoon Booy moet Cambuur uit de crisis helpen

Reacties

Foeke Booy keert na 33 jaar terug bij SC Cambuur. De 55-jarige Booy moet de Leeuwarders als technisch manager helpen de weg omhoog in te zetten.

Verloren zoon Booy moet Cambuur uit de crisis helpen

Booy speelde tussen 1980 en 1984 voor Cambuur, waarna hij naar FC Groningen vertrok. Na zijn spelerscarrière zocht hij zijn heil in het trainersvak. Booy stond langs de lijn bij onder meer FC Utrecht en Sparta Rotterdam, maar ruilt het trainingspak nu in voor een maatpak. Met ingang van 1 januari 2018 is hij verantwoordelijk voor de technische portefeuille, zo meldt Cambuur op de clubsite.

Booy heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend bij Cambuur, dat het dit seizoen niet makkelijk heeft. De club raakte afgelopen zomer veel van zijn sterkhouders kwijt en kent daarom een moeizame jaargang. Na dertien wedstrijden staat Cambuur op een teleurstellende zestiende plaats.

De 55-jarige Booy kijkt uit naar zijn dienstverband in Leeuwarden: 'Cambuur is de club waar ik ooit ben begonnen als speler en waar ik altijd veel gevoel bij heb gehad. Het is fantastisch om terug te zijn en mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling en groei van deze mooie club, helemaal met het nieuwe stadion op komst. Kan niet wachten om te beginnen.'

In de VI van deze week gaf Cambuur al aan te hopen snel een technische man aan te kunnen stellen. Lees hieronder meer over de spagaat van de Jupiler League-club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.