Verlangen naar rentree De Ligt groeit na nieuw blessureleed

Reacties

Trainer Andrea Pirlo moet na het uitvallen Leonardo Bonucci puzzelen over de invulling van het hart van de Juventus-defensie. De vraag is of Matthijs de Ligt woensdag in de Champions League tegen Barcelona het ontbrekende stukje kan zijn.

Verlangen naar rentree De Ligt groeit na nieuw blessureleed
© Pro Shots

De Ligt werkt toe naar zijn eerste wedstrijd van het seizoen, waarin hij na zijn schouderoperatie nog geen minuut heeft gespeeld. Gezien zijn activiteiten op het trainingsveld is een rentree aanstaande. 'Het is wachten op het groene licht van de medische staf', zei Pirlo in de aanloop naar de wedstrijd tegen Verona (1-1).

Juist door dat competitieduel zal uitgekeken worden naar de conclusies van de medische staf over de inzetbaarheid van De Ligt. Bonucci viel zondag namelijk uit met een bovenbeenblessure, waar Giorgio Chiellini door hamstringklachten al niet beschikbaar is.

'Bonucci voelde in het Champions League-duel met Dinamo Kiev al wat. Nu keerde de pijn terug. We zullen maandag evalueren', hield Pirlo hoop op slechts minimale problemen met zijn uitgevallen verdediger. De trainer heeft woensdag in de Champions League-kraker tegen Barcelona in elk geval één fitte centrale verdediger: Merih Demiral, de beoogde partner van De Ligt in de defensie van Juventus voor de toekomst als vervanger van de oudgedienden Chiellini en Bonucci.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.