Verkoop van Barcelona ondanks dramatische cijfers geen optie

Reacties

Barcelona heeft het water tot aan de lippen staan en maakte aan het begin van deze maand bekend dat er in het afgelopen boekjaar een verlies van liefst 481 miljoen euro is geleden. De zorgen zijn groot, maar van een overname van de club wil voorzitter Joan Laporta niets weten.

Verkoop van Barcelona ondanks dramatische cijfers geen optie
© Pro Shots

Laporta sprak zondag, een paar uur voor aanvang van de competitiewedstrijd tussen Barcelona en Valencia (21.00 uur), de leden van de club toe. In de afgelopen week verschenen er geruchten dat Barcelona bereid was om over de verkoop van de club te praten, maar Laporta maakte duidelijk dat daar geen sprake van zal zijn.

'Barcelona is meer dan ooit in onze handen en dat is goed nieuws', stelde de voorzitter. 'We zijn niet in handen van een derde partij, we zijn geen club van een staat of van investeerders. Barcelona is van de socios en zal altijd van de socios blijven. Partijen die denken dat zij Barcelona kunnen overnemen, hebben het mis. Wij hebben daar echt een dikke streep door getrokken.'

Gezien de problemen én ambities van Barcelona kan Laporta wel begrijpen waar de geruchten vandaan komen. 'Wij zijn Barcelona en willen weer een referentiepunt voor de wereld zijn', vertelde de preses. 'Maar ik wil duidelijk zijn: de financiële situatie van de club is zéér delicaat. Het zijn de slechtste cijfers uit de geschiedenis van de club. Een enorme schuld, geen cash flow, we kunnen bijna geen salarissen betalen… Maar in plaats van te jammeren zetten we ons onvermoeibaar in. We zijn ervan overtuigd dat we Barcelona zullen redden en dat deze club opnieuw over de hele wereld zal worden gerespecteerd en bewonderd.'

Laporta liet tevens weten dat het ingestelde onderzoek naar de financiële situatie van Barcelona vermoedelijk over een maand afgerond zal zijn. Hierna wil Laporta kijken of er juridische stappen ondernomen moeten worden tegen het vorige bestuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.