Verkeerde keuzes bij Roma: 'Het meest spijt van vertrek Strootman'

Reacties

Eusebio Di Francesco heeft er spijt van dat hij Kevin Strootman in de zomer van 2018 heeft laten vertrekken bij AS Roma. De ontslagen coach is tot de conclusie gekomen dat hij de Nederlander, die een lucratieve transfer naar Olympique Marseille maakte, eigenlijk niet kon missen.

Verkeerde keuzes bij Roma: 'Het meest spijt van vertrek Strootman'
© Pro Shots

Roma eindigde in het eerste seizoen onder Di Francesco als derde in de Serie A en bereikte de halve finale van de Champions League. Het idee was om na dit succes door te pakken, maar dat lukte niet. Roma verloor enkele belangrijke spelers en technisch directeur Monchi haalde daar vooral talenten, onder wie Justin Kluivert, voor terug.

© Pro Shots

Di Francesco kreeg het niet voor elkaar om voort te borduren op het succes. 'Er zijn verkeerde keuzes gemaakt', blikt hij terug in gesprek met Corriere dello Sport. 'Ik heb het meest spijt van het vertrek van Strootman en Radja Nainggolan. Strootman is een buitengewone speler, met zijn vertrek verloren we een persoonlijkheid en dat zagen we terug in de resultaten. Ik betreur het dat ik er niet op heb aangedrongen dat hij moest blijven. Ik steunde de beslissing om hem te verkopen.'

Voor Roma liep het seizoen 2018/19 uit op een teleurstelling, met de 7-1 nederlaag tegen Fiorentina in het toernooi om de Copa Italia als dieptepunt. De Italianen werden in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door FC Porto en vervolgens werd Di Francesco op 7 maart op straat gezet. Roma stond op dat moment vijfde in de Serie A en eindigde zelfs als zesde.

Strootman werd naar Marseille gehaald door Rudi García, die de middenvelder nog kende van zijn tijd bij Roma. Marseille betaalde een transfersom van zo'n 25 miljoen euro voor Strootman. García vertrok in mei vorig jaar bij Marseille en staat inmiddels voor de groep bij Olympique Lyon. Strootman heeft nu bij Marseille te maken met André Villas-Boas.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.