Verheydt en Kishna leggen uit waarom zij weg willen bij ADO Den Haag

Reacties

Thomas Verheydt en Ricardo Kishna hebben dinsdag een transferverzoek ingediend bij ADO Den Haag. Het statement dat algemeen directeur Edwin Reijntjes maandag uitbracht over de situatie van de club, was voor het duo de welbekende druppel die de emmer deed overlopen. In een gezamenlijke verklaring aan Omroep West geven Verheydt en Kishna meer uitleg.

Verheydt en Kishna leggen uit waarom zij weg willen bij ADO Den Haag
© Pro Shots

De spelersgroep van ADO botst al langere tijd met Reijntjes, die zichzelf nu volledig onmogelijk lijkt te hebben gemaakt. Het statement dat de directeur maandag uitbracht zat volgens de spelers vol onjuistheden. Het verzoek van de spelers om Giovanni Franken als assistent-trainer aan de selectie toe te voegen, werd bovendien met warrige argumenten afgewezen.

'Wij zijn twee Haags opgegroeide jongens met een enorm ADO-hart', vertellen Verheydt en Kishna aan de regionale omroep. 'Wij zijn al aan de club verbonden sinds wij een jaar of vier zijn. Wij kunnen ons totaal niet vinden in het beleid en het statement dat gisterenochtend door de directeur is medegedeeld. Wij herkennen ons cluppie niet meer terug.'

VI heeft ook contact opgenomen met Verheydt, die laat weten dat hij het voor nu bij het uitgegeven statement wil houden. 'Wij zullen altijd alles voor deze club geven in en buiten het veld, maar het constant verspreiden van leugens, het gebrek aan respect richting de spelersgroep en het valse spel met het tegen elkaar opzetten binnen de organisatie is ons te veel geworden', valt in dat statement te lezen. 'Onze club is niet meer gezond en dat zal moeten veranderen.'

De spelersgroep had verzocht om Franken, die vorig seizoen interim-trainer was en nu bij Jong ADO voor de ploeg staat, als assistent aan de technische staf van Dirk Kuijt toe te voegen. 'Daar wordt vervolgens geen gehoor aan gegeven, maar het wordt wel gecommuniceerd alsof wij een coup willen plegen', brommen Verheydt en Kishna, die ook balen van het plotselinge vertrek van Daryl Janmaat. Hij legde al na vijf maanden zijn functie als technisch manager neer.

Woensdagavond speelt ADO in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade. Daarna begint een korte winterstop, die duurt tot zondag 11 december. ADO speelt op die dag tegen Almere City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.