Verheugde Brood: 'Danilo verdedigt zoals ik 't graag zie'

Trainer Ruud Brood van Roda JC Kerkrade is niet van plan de 21-jarige Danilo Pereira weer door te schuiven naar het middenveld.

Verheugde Brood: 'Danilo verdedigt zoals ik 't graag zie'

De Portugese huurling van Parma werd afgelopen zomer gehaald als opvolger van de naar Feyenoord vertrokken controleur Ruud Vormer, maar belandde vanwege blessures bij medespelers in het centrum van de defensie. Daar maakte hij de laatste weken een prima indruk.

Ondanks de aanstaande terugkeer van Rob Wielaert na een hamstringblessure, is Brood niet van plan aan zijn achterhoede te sleutelen. 'Danilo heeft het zaterdag tegen Twente (1-1) opnieuw prima gedaan', stelt de trainer tegenover Voetbal International.

'Hij verdedigt zoals ik dat graag zie. Hij is sterk aan de bal, durft in te schuiven, heeft een goede pass in de benen, maar staat ook verdedigend zijn mannetje. Op het middenveld had hij eerder wat aanpassingsproblemen. Samen met Bart Biemans vormt hij achterin een goede tandem, die ga ik voorlopig niet uit elkaar halen.'

Roda speelt zaterdag zijn tiende competitiewedstrijd tegen NEC. De Limburgers bezetten de veertiende plaats op de Eredivisieranglijst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's