Verdediger Zanka onder Cocu ook op dood spoor bij PSV

Na Dick Advocaat ziet ook zijn opvolger Phillip Cocu het niet zitten in Mathias Zanka Jørgensen. De Deen zit op een dood spoor bij PSV.

Verdediger Zanka onder Cocu ook op dood spoor bij PSV

Voor de eerste twee officiële wedstrijden, tegen SV Zulte Waregem en ADO Den Haag, maakte hij geen deel uit van de selectie. ‘Het is geen goede ontwikkeling, dat is alles wat ik wil zeggen over deze situatie’, zegt zijn zaakwaarnemer Darryl Powell.

PSV-manager Marcel Brands snapt dat Zanka, die nog geen gesprek heeft aangevraagd, baalt van zijn situatie. ‘Het is vervelend voor hem, maar de trainer beslist.’ Zanka kwam vorig jaar transfervrij van FC Kopenhagen over naar PSV en maakte tot nu totaal geen indruk. Dat was voor velen verrassend, want voor zijn kruisbandblessure in 2011 stond hij te boek als een van de grootste verdedigende talenten van Denemarken.

Duitsland
Vanuit Duitsland is er lichte interesse in Zanka aan het ontstaan, maar een verhuur is om belastingtechnische redenen feitelijk onmogelijk. Als buitenlander maakt hij in Nederland gebruik van een speciaal belastingtarief. Het recht daarop vervalt als hij naar een ander land vertrekt.

Een verhuur binnen Nederland is wel mogelijk, maar daar is vooralsnog geen sprake van. ‘Hij weet dat we met vier centrale verdedigers willen werken, maar dat er dan wel eentje buiten de wedstrijdselectie valt’, aldus Brands.

Bekijk hier al onze video's