Verdediger vestigt record verste goal

Antonio Gonzalez beleefde afgelopen weekend een bijzonder vreugdevolle dag. De verdediger van Numancia bezorgde zijn club drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie met een doelpunt één minuut voor tijd (2-1).

Met de winnende treffer kreeg de 31-jarige Antoñito bovendien een record in handen. Van liefst 68 meter scoorde hij en verbeterde daarmee het record van de verste goal in de Primera División met tien meter.

De gelukkige Numantino was overigens de eerste om te bekennen dat zijn doelpunt een erg fortuinlijke was. Zijn vrije trap was bedoeld als voorzet maar omdat de bal aan iedereen voorbij ging en via een stuiter in het doel belandde, maakte Antonio de historische treffer.

Antonio verkeert dankzij zijn wondergoal in goed gezelschap. Spelers als Rivaldo, Hagi, Mijatovic, Lasa, Roger en De Pedro scoorden in de Primera División eerder ook met een schot vanaf de eigen helft. Maar niemand van zover als hij.