FC Utrecht heeft zonder veel problemen de eerste thuiswedstrijd van 2020 in winst omgezet. ADO Den Haag was geen partij.

FC Utrecht
4 - 0
ADO Den Haag

Voor ADO Den Haag waren en zijn het drukke weken met nieuwe gezichten. In het kielzog van de nieuwe trainer Alan Pardew trokken de nodige spelers naar de Hofstad, met als doel de Haagse club te behoeden voor een degradatie uit de Eredivisie. De winnende start tegen RKC bood de Haagse burger moed.

Ook FC Utrecht zat niet stil. Na doelman Jeroen Zoet meldde ook Kristoffer Peterson zich als huurling in de Domstad. De Zweedse aanvaller, die met zijn terugkeer in Utrecht speeltijd wil krijgen met het oog op het EK, had zich in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven (1-2 zege na verlenging) al laten zien als invaller.

Dat optreden bracht trainer John van den Brom ertoe Peterson drie dagen na zijn rentree aan de aftrap te laten komen tegen diens favoriete tegenstander ADO Den Haag. De keuze betaalde zich na minder dan een kwartier al uit. Na een pass van Urby Emanuelson brak Peterson de ban.

De Zweed, en met hem meer spelers van FC Utrecht, lieten na om het pleit al voor rust te beslechten. Het povere ADO ontsnapte lang aan de genadeklap, die kort na rust dan toch kwam. Keeper Luuk Koopmans ging in de fout op een schot van afstand van Sean Klaiber; 2-0. Voor zover de wedstrijd nog niet was beslist, ruim een kwartier voor tijd maakte Gyrano Kerk een einde aan alle onzekerheid. Klaiber tekende voor de eindstand 4-0.

De eerste doelpoging van ADO viel pas in blessuretijd te noteren. Zoet stopte toen de strafschop van John Goossens. De doelman revancheerde zich daarmee voor zijn moeizame start in de Domstad.

Door de nederlaag in Utrecht blijft ADO in de gevarenzone. Bovendien leerde het vertoonde spel dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor Pardew, die zijn status van ghostbuster weer even kwijt is. Zijn collega Van den Brom kan, mede dankzij aanwinst Peterson, wat rustiger achteroverleunen na de tweede zege van 2020. De kwam tot stand ondanks het ontbreken van sterkhouders als Willem Janssen en Adam Maher.