Verbijsterde Tuchel: 'We speelden buitengewoon goed'

Reacties

Thomas Tuchel kon dinsdagavond nauwelijks bevatten dat Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League met 1-0 verloren had van Benfica. De trainer van de Duitsers zag zijn ploeg een ijzersterke wedstrijd spelen in Lissabon.

Verbijsterde Tuchel: 'We speelden buitengewoon goed'

'Ik vind niet dat we goed speelden, ik vind dat we buitengewoon goed waren', stamelde Tuchel na de zeer onterechte nederlaag. 'In geen enkel ander spel is het mogelijk om zo goed te spelen en dan toch te verliezen. Gelukkig is er nog een returnwedstrijd om dit goed te maken. Zij scoorden vlak na rust, toen ze even iets anders gingen spelen. Daar waren we onvoldoende op voorbereid. Zij wonnen duels, terwijl wij gewoon de bal weg hadden moeten schieten.'

Pierre-Emerick Aubameyang miste twee opgelegde kansen en faalde tot overmaat van ramp ook nog eens vanaf de penaltystip. Tuchel besloot zijn aanvalsleider na een uur naar de kant te halen. Op de bank sloeg de international van Gabon de handen voor het gezicht van schaamte. 'Hij is nog niet topfit na zijn deelname aan het toernooi om de Afrika Cup en uit zijn lichaamstaal werd duidelijk dat hij het niet meer zou oppakken deze wedstrijd na de gemiste penalty', legde de coach zijn wissel uit.

Pierre-Emerick Aubameyang snapte zelf ook niets van zijn missers tegen Benfica, blijkt wel uit dit beeld van na zijn wissel.
Pierre-Emerick Aubameyang snapte zelf ook niets van zijn missers tegen Benfica, blijkt wel uit dit beeld van na zijn wissel.

Bij André Schürrle, de vervanger van Aubameyang, was de verbazing van het gezicht af te lezen na de nederlaag. 'Ik snap niet hoe dit kon gebeuren. We hadden hiet absoluut moeten winnen, wij waren veel sterker. In de return moeten we laten zien dat we met afstand de betere ploeg zijn, zodat we alsnog doorgaan.' Tuchel sloot zich bij die woorden aan. 'Het is een enorm moeilijk resultaat, maar ik ben zeer trots op mijn spelers. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar ik ben trots op de manier waarop we ons gepresenteerd hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.