Verbeek prijst matchwinner Martens na schitterende treffer

AZ kroop door het oog van de naald toen het in de slotfase een gelijkmaker te verwerken kreeg. Maarten Martens stelde echter orde op zaken, tot genoegen van Gertjan Verbeek.

De trainer van AZ zag de middenvelder op schitterende wijze scoren. Met een volley maakte hij, een minuut na de 1-1, de winnende treffer. 'Met goede voetballers heb je dat: die doen dingen die heel gemakkelijk lijken, maar heel moeilijk zijn', aldus de oefenmeester na afloop tegenover Fox Sports.

Verbeek (foto) ziet dat zijn spelmaker met de week vooruit gaat en hoopt hem steeds meer in te kunnen zetten. 'Als hij doordeweeks ook heel blijft, gaan we hem meer minuten geven. Een fitte Maarten Martens is een aanwinst voor de Eredivisie, en zeker voor AZ.'

Over de wedstrijd zelf was Verbeek stellig. 'De eerste helft werd ons weinig in de weg gelegd. Toen hadden we uit moeten lopen. Dan is het sneu dat je door een eigen, aanvallende spelhervatting wordt geslacht.'

Bij een korte corner kwam RKC Waalwijk eruit. 'Uit een moment van onachtzaamheid scoorde RKC. Ik baalde als een stekker, dat was onnodig. Gelukkig was er nog een goede uitval waaruit we de tweede goal wisten te maken', doelde Verbeek op de treffer van Martens.

Concentratie
Trainer Erwin Koeman zag zijn RKC knokken en dus de 1-1 maken, maar de Waalwijkers gaven het een minuut later uit handen. 'De gelijkmaker viel meer dan verdiend. Na die 1-1 moet je juist zeer geconcentreerd zijn. De goal die we tegenkregen, daar is niet tegen te coachen. Het is doodzonde dat dit gebeurt.'