Verbeek: 'Baard gaat er pas af bij Bundesliga-zege'

Reacties

Hoewel hij zijn aanvoerder Makoto Hasebe een maand zag wegvallen door een knieblessure, ziet Gertjan Verbeek de hervatting van de Bundesliga met 1. FC Nürnberg vol vertrouwen tegemoet. Na een overtuigende oefenzege jaagt de 51-jarige trainer op zijn eerste overwinning in de Duitse competitie. Tot die tijd laat hij zijn almaar groeiende baard ongemoeid.

Verbeek: 'Baard gaat er pas af bij Bundesliga-zege'

Nürnberg speelde sinds de komst van Verbeek vijf keer gelijk en leed drie nederlagen. Dinsdag leidde de voormalige AZ-coach Der Club voor het eerst naar een overwinning. De nummer zeventien van de Bundesliga won met liefst 5-1 van Steaua Boekarest, de regerend kampioen van Roemenië.

Hoewel Verbeek zijn ploeg van begin af aan een aanvallende speelstijl aanmat, brak juist het gebrek aan trefzekerheid Nürnberg op in de eerste seizoenhelft. Met zeventien goals scoorden alleen nummer zestien SC Freiburg (zestien treffers) en hekkensluiter Eintracht Braunschweig (tien) minder vaak.

Gertjan Verbeek in conclaaf met zijn captain Makoto Hasebe. De Japanse middenvelder miste sinds zijn komst naar 1. FC Nürnberg nog geen minuut in de Bundesliga, maar staat nu een maand aan de zijlijn.
Gertjan Verbeek in conclaaf met zijn captain Makoto Hasebe. De Japanse middenvelder miste sinds zijn komst naar 1. FC Nürnberg nog geen minuut in de Bundesliga, maar staat nu een maand aan de zijlijn.

Het trainingskamp in Spanje was voor Verbeek het eerste moment waarop hij langdurig met zijn nieuwe spelersgroep aan de slag kon. Verbeek pakte de gelegenheid met beide handen aan om de teamspirit te vergroten. Niet alleen leidde hij zijn ploeg naar haar eerste zege, ook zorgde hij voor afleiding met een middag op de kartbaan (foto).

Verbeek is blij dat zijn inspanningen zich uitbetaalden met de eerste overwinning, maar rekent zich nog niet rijk. 'We hebben het goed gedaan. Je zag duidelijk met wat voor idee we onze spelers het veld op hadden gestuurd. Dit geeft zelfvertrouwen', aldus Verbeek, die ondanks zijn eerste zege het scheerapparaat nog links laat liggen. 'Oefenpotjes tellen niet. Mijn baard gaat er pas af als we in de Bundesliga winnen.'

Volgende week zaterdag staat het eerste competitieduel van Nürnberg in 2014 op het programma. Dan komt 1899 Hoffenheim op bezoek in het Grundig-Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.